Відбулася перша чотирьохстороння зустріч із представниками МОНУ, програмних комітетів, НКП Програми «Горизонт Європа» та «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ

Головна Новини Події Відбулася перша чотирьохстороння зустріч із представниками МОНУ, програмних комітетів, НКП Програми «Горизонт Європа» та «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ

27 вересня відбулася робоча зустріч із представниками України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», та стартова зустріч із НКП Програми «Горизонт Європа». Це перша чотирьохстороння зустріч після підписання договорів Міністерством освіти і науки України з національними контактними пунктами.

Захід урочисто відкрили заступник Міністра освіти і науки України Денис Курбатов і виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька. Вони підкреслили важливість розбудови мережі експертів Програми «Горизонт Європа» з метою ширшого охоплення громадськості для збільшення обізнаності вітчизняних дослідників та інноваторів про Програму. Адже успішна участь у конкурсах Програмі сприятиме зміцненню позиції України на міжнародній арені й прискоренню інтеграції до європейського дослідницького простору.

Робочу частину розпочав генеральний директор директорату розвитку науки МОН України Григорій Мозолевич зі звітом про поточний стан активності представників України до комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Програми та завдання НКП. Зі свого боку Ігор Таранов, начальник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ, презентував детальні результати раніше проведених опитувань представників програмних комітетів та НКП щодо їхнього досвіду роботи у попередній Програмі «Горизонт 2020», активностей у рамках поточної Програми та необхідних умов для успішної повноцінної роботи і реалізації завдань з інформування потенційних учасників Програми. Крім того, директор ТОВ «Guard» Михайло Гребенюк розповів про нові можливості для українських дослідників та інноваторів у розрізі діяльність організації.

Після представлених доповідей відбувся обмін досвідом між представниками Міносвіти, програмних комітетів, національних контактних пунктів Програми та «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ у форматі відкритого мікрофона. Протягом цієї частини учасники активно ділилися надбаннями за час своєї діяльності та подальшими планами, а також висловлювали думки і пропозиції щодо покращення роботи і збільшення ефективної комунікації між усіма сторонами процесу.