«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує розширювати межі співпраці: зустріч із НКП WIDERA Польщі

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує розширювати межі співпраці: зустріч із НКП WIDERA Польщі

9 жовтня команда відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провела робочу зустріч із представниками Національного центру досліджень і розвитку (Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, NCBR) Польщі щодо участі України в одному з проєктів Програми «Горизонт Європа». Так, мова йшла про проєкт із фінансової підтримки третіх сторін у рамках NCP_WIDERA.NET, дію якого польська сторона разом із Європейською комісією має намір продовжити, тож вбачає великі можливості участі в ньому української сторони.

Експертка національного контактного пункту за напрямом «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору» (WIDERA) Програми «Горизонт Європа» і координаторка проєкту NCP_WIDERA.NET Катаржина Бушкєвіч та головна спеціалістка польського НКП Каріна Баранцева обговорили можливості й умови для українських представників у частині польського мережевого проєкту «Фінансова підтримка третіх сторін» (Financial Support to Third Parties) проєкту NCP_WIDERA.NET. Участь у ньому включає фінансування таких важливих видів діяльності, як організація інформаційних днів, виїздів на брокерські зустрічі, попереднє оцінювання проєктів тощо.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, оперативний обмін інформацією, підбір потенційних аплікантів та активне сприяння у вирішенні питань, які виникатимуть під час спільної роботи.

Довідково.

Проєкт NCP_WIDERA.NET підтримує потенціал та ефективність національних контактних пунктів WIDERA у країнах-членах ЄС й асоційованих країнах з низькими показниками, заповнює прогалини в знаннях для покращення доступу до можливостей фінансування в межах Програми «Горизонт Європа», а також сприяє підвищенню якості заявок шляхом покращення доступу до послуг, що надаються НКП під час процесу подання заявок, зокрема, у розрізі компонента «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору» та ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність». Це у відповідь дозволяє транснаціональній мережі НКП краще вирішувати наскрізні завдання, такі як гендерна рівність і відкрита наука.