НФДУ покращує обізнаність громадськості у грантових можливостях: навчально-практичний та інформаційний захід в Ужгороді (день ІІІ)

Головна Новини Події НФДУ покращує обізнаність громадськості у грантових можливостях: навчально-практичний та інформаційний захід в Ужгороді (день ІІІ)

Підсумковий день навчально-практичного та інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”», 21 червня, був не менш насиченим, ніж попередні. Команда НФДУ продовжувала знайомити учасників із особливостями фінансової підтримки вітчизняних дослідників і науковців.

У першій робочій частині начальник відділу правового забезпечення НФДУ Роман Палій, начальник відділу контролю за реалізацією грантових проєктів НФДУ Андрій Матківський і головна спеціалістка відділу комунікацій та міжнародного співробітництва НФДУ Тетяна Мачуліна висвітлили питання, що стосуються грантових можливостей від Нацфонду. Серед них: організаційно-правові аспекти конкурсного відбору, адміністрування грантів і моніторинг виконання проєктів, а також стратегія фонду з питань відкритої науки.

Поза тим, фахівці відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ презентували окремі аспекти Рамкової програми «Горизонт Європа». Так, Юлія Ремінська, головна спеціалістка відділу презентувала можливості для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі».

Друга частина заходу була винятково практичною. Зокрема, головна спеціалістка Офісу Таїсія Симочко провела майстер-клас із формування успішної проєктної заявки в рамках Програми «Горизонт Європа». Спікерка поділила присутніх на групи і на практиці показала, як створювати успішні конкурсні заявки.

Сесія питань-відповідей і нетворкінг щодо практичних питань грантового менеджменту підсумували триденний захід. Присутні в залі та слухачі, які долучилися онлайн, мали багато питань щодо участі в конкурсах, адже Ужгородський національний університет значно зацікавлений в участі у проєктах як від Національного фонду досліджень України, так і в Програмі «Горизонт Європа».