Підтримка вітчизняних науковців під час війни: фахівці Офісу взяли участь у зустрічі в рамках ініціативи «MSCA4Ukraine»

Головна Новини Події Підтримка вітчизняних науковців під час війни: фахівці Офісу взяли участь у зустрічі в рамках ініціативи «MSCA4Ukraine»

13 березня спеціалісти «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяли участь у зустрічі, присвяченій підтримці українських дослідників, які опинилися в зоні ризику через збройну агресію. Захід провели в рамках проєктної ініціативи «MSCA4Ukraine» за сприяння Європейської комісії.

У заході взяла участь представниця Європейської комісії Марія Федотовайте, спеціалістка з питань політики, відповідальна за регуляторні питання за програмним компонентом «Дії Марії Склодовської-Кюрі» Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури ЄК. Також до зустрічі долучилися Домінік Кальвейт, керівник програми «MSCA4Ukraine» (Scholars at Risk Europe) та Оксана Сеуменіхт, директорка програми «MSCA4Ukraine» (Alexander von Humboldt Foundation).

«Офіс Горизонт Європа в Україні» представили його керівник, кандидат економічних наук, доцент Ігор Таранов та головна спеціалістка, відповідальна за програмний компонент «Дії Марії Склодовської-Кюрі», докторка філософії в галузі права Юлія Ремінська.

Учасники зустрічі розглянули низку важливих питань, спрямованих на підтримку та допомогу українським науковцям, постраждалим внаслідок повномасштабної війни. Зокрема, обговорили окремі проєктні ініціативи, започатковані для вітчизняних дослідників та інноваторів, які перебувають у зоні ризику.

Крім того, сторони домовилися про тісну довгострокову співпрацю з метою інформування щодо результатів досліджень відповідних зацікавлених сторін як в Україні, так і на міжнародному рівні. Також розглянули можливість проведення спільних інформаційних заходів у майбутньому. Разом із тим, учасники обговорили можливості для подальшого стратегічного партнерства між Офісом та проєктною ініціативою «MSCA4Ukraine», що сприятиме сталому дослідницькому співробітництву та взаємній вигоді.

Насамкінець було запропоновано провести спільні онлайн-зустрічі з українськими дослідниками, постраждалими через війну, які не лише продовжують свою діяльність на теренах нашої країни, а й тими, хто наразі працює за кордоном.