Участь «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ у заходах, спрямованих на посилення участі українських дослідників та інноваторів у грантових програмах ЄС

Головна Новини Події Участь «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ у заходах, спрямованих на посилення участі українських дослідників та інноваторів у грантових програмах ЄС

Працівники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ активно працюють за будь-яких умов. Так, під час інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”», який протягом трьох днів команда НФДУ проводила в Одесі, представники Офісу взяли участь у низці онлайн-подій, організованих європейськими партнерами.

Зокрема, 4 вересня керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ долучився до тренінгу з написання проєктних заявок (Proposal Writing Bootcamp). Організатором навчальних сесій виступила ініціатива Seeds of Bravery, метою якої є допомогти щонайменше 200 українським стартапам у сфері високих технологій розвиватися та інтегруватися в європейську інноваційну екосистему, щоб вони могли стати ключовими економічними рушіями для відновлення економіки України.

Seeds of Bravery (UASEEDs) – це дворічний проєкт із бюджетом 20 млн євро, що фінансується в рамках конкурсу EIC Ukrainian Tech. До його мережі входять 17 партнерів та 2 асоційованих партнерів, які інтегрують українських технологічних інноваторів на європейські ринки.

Ще одним заходом, у якому взяли участь представники Офісу, стала стартова зустріч проєкту NURECAB (EU-UA nuclear research and education capacity building), присвяченого співпраці Європейського Союзу та України у сфері розвитку потенціалу ядерних досліджень та освіти. Захід об’єднав представників консорціуму NURECAB та всіх зацікавлених сторін з України та ЄС. Подія, організована 5-6 вересня ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут», була присвячена таким темам, як: програми освіти та навчання фахівців в галузі ядерної енергетики в Україні; залучення молоді до ядерних досліджень та розробок; зміцнення співпраці між дослідницькими організаціями та академічними колами України та ЄС з метою розширення їхньої участі в Програмі досліджень та навчання «Євратом»; підвищення компетенцій та розширення комунікаційних інструментів НКП Євратому в Україні; підвищення обізнаності з програмою Євратом серед українських зацікавлених сторін.

NURECAB – це 24-місячний CSA проєкт, пов’язаний з реалізацією Робочої програми Євратом на 2023-2025 роки і зосереджений на освіті, навчанні, розвитку потенціалу та створенні мереж для посилення ядерної освіти та досліджень в Україні та ЄС.

Переглянути запис зустрічі можна за посиланням.

Презентації спікерів розміщені тут.