Інформуємо про відкриті конкурси в межах програмного компонента «Розширення участі та поширення передового досвіду»

Головна Новини Конкурси Інформуємо про відкриті конкурси в межах програмного компонента «Розширення участі та поширення передового досвіду»

Інформуємо, що за програмним компонентом «Розширення участі та поширення передового досвіду» у межах Рамкової програми «Горизонт Європа» відкриті ще 2 конкурси з кінцевою датою подання заявок – 26 вересня 2024 року.

  • Додатковий механізм (Hop on Facility) HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-06-01.

Метою конкурсу «Додатковий механізм» є приєднання одного додаткового учасника з країн програми «Розширення участі» (англ. Widening countries) до діючого проєкту у рамках Напряму ІІ або програми Провідник (англ. Pathfinder) Європейської інноваційної ради шляхом залучення до виконання окремого завдання або робочого пакету та надання відповідного бюджету такому учаснику. Це може відбуватися на добровільній основі без порушення свободи вибору та принципу досконалості. Додатковий механізм є відкритим для всіх конкурсів Напряму ІІ та програми Провідник (англ. Pathfinder) Європейської інноваційної ради. Особливо заохочуються проєктні пропозиції, спрямовані на досягнення політичних цілей зеленого та цифрового переходу.

Орієнтовний бюджет конкурсу – 40 млн євро у 2024 році (40 млн євро у 2023 році).

Середній грант на проєкт – від 1 до 6 млн євро.

Орієнтовна кількість проєктів – 160.

Деталі: http://surl.li/pzxhf

 

Міжсекторальна свобода руху талантів та співробітництво університетів з бізнесом для передачі знань потребують систематизації та структуризації. Європейська комісія має на меті підтримку та стимулювання таких трансформацій для збалансування міжнародної та міжгалузевої мобільності талантів. Метою конкурсу є підтримка тренінгів та мобільності дослідників, інноваторів та інших талантів між галузями з особливим акцентом на країни програми «Розширення участі та поширення передового досвіду».

Обміни повинні в основному відбуватися між науковими установами, закладами вищої освіти та організаціями неакадемічного сектору (або навпаки) з різних країн-членів ЄС та Асоційованих країн Програми «Горизонт Європа». Також можливі обміни всередині однієї країни за умови, що вони мають на меті підтримку або посилення регіональної інноваційної екосистеми.

Очікувана тривалість проєктів – до 4 років.

Орієнтовний бюджет конкурсу – 40 млн євро (у 2024 році).

Середній грант на проєкт – від 1 до 3 млн євро.

Орієнтовна кількість проєктів – 20.

Деталі: http://surl.li/pzxgp