Започатковано співпрацю з Науково-дослідницькою радою з питань мистецтв та гуманітарних наук (Велика Британія)

Головна Новини Започатковано співпрацю з Науково-дослідницькою радою з питань мистецтв та гуманітарних наук (Велика Британія)

22 серпня виконавча директорка Національного фонду досліджень України та команда відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провели робочу зустріч із представниками Науково-дослідницької ради з питань мистецтва та гуманітарних наук (the Arts and Humanities Research Council, AHRC), що знаходиться у структурі Британського агентства з досліджень та інновації (UK Research and Innovation, UKRI).

На початку заходу з вітальним словом до учасників зустрічі звернулася виконавча директорка НФДУ Ольга Полоцька, яка ознайомила британських колег з роботою Фонду, його здобутками, а також акцентувала увагу на конкурсах, що фінансуються в його межах. 

Про діяльність відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ проінформував Ігор Таранов, начальник відділу, після чого надав слово членам команди Офісу для представлення та інформування щодо сфер їх діяльності у рамках програмних компонентів, кластерів, напрямів Програми «Горизонт Європа» та Місій ЄС. 

Науково-дослідницьку раду з питань мистецтв та гуманітарних наук представляли Джеймі Девіс, старший менеджер з міжнародного партнерства та взаємодії, Джайдіп Гупте, директор з досліджень, стратегії та інновацій та Грегорі Мередіт, керівник відділу міжнародного партнерства та взаємодії.

На зустрічі розглянули можливості для сприяння в участі у спільних проєктах в рамках Програми «Горизонт Європа», зокрема у конкурсах за кластером 2 «Культура, креативність та інклюзивне суспільство» Напряму 2. У фокусі уваги сторін стало обговорення потенційного долучення українських організацій до конкурсів Спільної хмари культурної спадщини (European Collaborative Cloud for Cultural Heritage) та Нової європейської ініціативи Баугауз (New European Bauhaus initiative) задля налагодження міцних партнерських зв’язків, що сприятимуть збереженню культурної спадщини, сталому проєктуванню та інклюзивному відновленню територій населених пунктів.

Особливу увагу на зустрічі приділили популяризації участі українських дослідників у проєктах, що фінансуються АНRC, зроблено акцент на тому, що вони сприятимуть проведенню практичних заходів із розбудови майбутнього потенціалу, пошуку партнерів та покращення доступу до інформації про конкурси АНRC. 

Довідка: 

Науково-дослідницька рада з питань мистецтв та гуманітарних наук фінансує дослідження світового рівня, незалежні дослідження у сферах від філософії та креативних індустрій до мистецтва та дизайну продуктів. Дослідження стосуються деяких з найбільших суспільних викликів, такі як боротьба з сучасним рабством, вивчення етичних наслідків штучного інтелекту та розуміння того, що означає бути людиною.

Корисні посилання за результатами проведеної зустрічі:

AHRC strategic delivery plan 2022 to 2025

Heritage experts to study responses to protecting Ukraine’s cultural heritage and monuments

Donbas in Focus: Visions of Industry in the Ukrainian East

Humanities in the European Research Area