Фахівці Офісу долучилися до онлайн-заходу, присвяченого природоорієнтованим рішенням

Головна Новини Події Фахівці Офісу долучилися до онлайн-заходу, присвяченого природоорієнтованим рішенням

3 липня представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ взяли участь у вебінарі на тему: «Розроблення заходів для досягнення швидкої та далекосяжної трансформаційної адаптації» (Nature-based Solutions: Devising actions to achieve rapid and far-reaching transformational adaptation). Онлайн-захід був присвячений природоорієнтованим рішенням для адаптації до зміни клімату (Nature-Based Solutions) з акцентом на визначення першопричин кліматичних проблем, включаючи різні типології та реалізацію на місцях, механізми їх фінансування, а також можливе відтворення та масштабування таких рішень.

Спікери висвітлили важливі й актуальні питання для всіх зацікавлених у питаннях кліматичної адаптації. Зокрема, були надані практичні поради від експертів, у тому числі представників проєкту TransformAr, Європейського агентства з охорони довкілля, столичної адміністрації Мілану та проєкту IMPETUS, який є членом Робочої групи з питань біорізноманіття та зміни клімату Офісу підтримки зеленого курсу (Green Deal Support Office). А також запропоновані практичні адаптаційні рішення, що охоплюють національні стандарти, інноваційні технології, фінансування, моделі страхування, програми підвищення обізнаності та моделі управління у сфері кліматичних змін. Крім того, учасники отримали детальну інформацію про широкомасштабну трансформаційну адаптацію у вразливих європейських регіонах.

Загалом у вебінарі взяли участь понад 100 осіб, що активно долучилися до обговорення презентацій протягом сесії питань-відповідей. Слухачі порушили багато запитань, на які було надано ґрунтовні відповіді.

Цей захід є частиною циклу вебінарів, організованих Євро-Середземноморським центром з питань зміни клімату (Euro-Mediterranean Center on Climate Change (CMCC)) у рамках місії ЄС з адаптації до змін клімату (Adaptation to Climate Change). Наступна подія відбудеться 25 вересня 2024 року та буде присвячена міфам, які необхідно зруйнувати, щоб досягти трансформаційних змін та зупинити втрату біорізноманіття.

Презентації розміщено за посиланням.

Залишити відгук про подію можна тут.