Нова можливість фінансування: відкрито конкурс Connect New European Bauhaus-2025

Головна Новини Конкурси Нова можливість фінансування: відкрито конкурс Connect New European Bauhaus-2025

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує про новий відкритий конкурс у рамках Програми «Горизонт Європа». EIT Community New European Bauhaus (NEB) запрошує подавати заявки на фінансування в рамках орієнтованого на громаду конкурсу Connect NEB, який фокусується на розроблених громадянами рішеннях для розв’язання проблем, з якими стикаються міста, передмістя та сільська місцевість.

Загальна мета конкурсу – підтримати рішення та ініціативи, які відповідають на виклики, визначені місцевою громадою, та сприяти обміну знаннями між людьми. EIT Community NEB особливо зацікавлена в отриманні заявок на проєкти, які вирішують проблеми, пов’язані з кліматом, міською мобільністю, продуктами харчування та виробництвом.

Важливо, щоб пропозиції відповідали трьом основним цінностям Нового європейського баугаузу: сталості, інклюзивності та естетичності. Усі заявки мають стосуватися принаймні однієї з чотирьох сфер викликів EIT Community NEB:

  • відновлення зв’язку з природою;
  • відновлення значення спільноти та приналежності;
  • пріоритетність місць та людей, які їх найбільше потребують;
  • потреба в довгостроковому життєвому циклі та інтегрованому мисленні в промисловій екосистемі.

Цей конкурс відкритий для всіх юридичних осіб, зареєстрованих у державах-членах Європейського Союзу та/або в третіх країнах, пов’язаних із Програмою «Горизонт Європа», а саме: державних або приватних юридичних осіб, малих та середніх підприємств, навчальних закладів, науково-дослідних та технологічних організацій, консалтингових компаній, неурядових організацій або громадських організацій. До участі в конкурсі заохочуються заявки з країн RIS (Regional Innovation Scheme).

У цьому конкурсі буде відібрано до восьми проєктів з максимальним фінансуванням у розмірі 15 тис. євро за проєкт та мінімальною часткою співфінансування 20% на весь проєкт.

Кінцева дата подання заявок на участь – 26 вересня 2024 року. Деталі конкурсу розміщено за посиланням.

 

Крім того, 23 липня об 11:00 за центральноєвропейським часом відбудеться вебінар, присвячений цьому конкурсу.

Участь можлива за попередньої реєстрації.

Довідково.

EIT Community NEB була створена для підтримки місцевих проєктів, які втілюють цінності Нового європейського баухаузу. Як найбільша в Європі інноваційна екосистема EIT Community NEB охоплює кілька сфер, включаючи клімат, культуру та творчість.