Інформація про відкриті конкурси в рамках дослідницької та навчальної програми «Євратом»

Головна Новини Конкурси Інформація про відкриті конкурси в рамках дослідницької та навчальної програми «Євратом»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ інформує, що в рамках дослідницької та навчальної програми «Євратом» є низка відкритих конкурсів.

  1. Премії «Євратом» в галузі ядерних інновацій:
  • Премія в галузі ядерних інновацій-2025: поводження з радіоактивними відходами (Nuclear Innovation Prize 2025: Radioactive Waste Management)

EURATOM-2024-NUCLEAR-Prize-RWM;

  • Премія в галузі ядерних інновацій-2025: безпека реакторних систем (Nuclear Innovation Prize 2025: Reactor System Safety)

EURATOM-2024-NUCLEAR-Prize-RSS;

  • Премія в галузі ядерних інновацій-2025: радіаційний захист (Nuclear Innovation Prize 2025: Radiation Protection)
    EURATOM-2024-NUCLEAR-Prize-RP.

Загальний бюджет кожного конкурсу складає 100 тис. євро: I премія – 50 тис. євро, II премія – 30 тис. євро, III премія – 20 тис. євро.

Кінцевий термін подання заявок: 15 жовтня 2024 року.

 

  1. Конкурс «OFFERR» (OFFERR Call)

OFFERR.

Метою проєкту OFFERR є підтримка Асоціації SNETP у створенні операційної схеми, що полегшує доступ експертів з досліджень і розробок до ключових інфраструктур ядерної науки шляхом спрямування фінансових грантів, що надаються програмою «Євратом». Його основна функція полягає в тому, щоб слугувати каналом для фінансової підтримки з боку програми «Євратом». Ця підтримка надається шляхом оплати та надання доступу установам-користувачам, які пропонують послуги вибраним проєктам через конкурси OFFERR. Крім того, проєкт пропонує допомогу успішним дослідницьким групам, які подали заявки на участь у конкурсах і будуть співпрацювати з дослідницькою установою.

Завдання – сприяти міжнародному співробітництву в галузі ядерних досліджень між дослідницькими організаціями, університетами, компаніями та їхніми партнерами з Європейського Союзу (та асоційованими членами Євратома) шляхом фінансування транснаціонального доступу до ключових інфраструктур ядерних досліджень.

Конкурс є багатоетапним і передбачає:

  • «швидкі проєкти» для виконання досліджень, які розраховані на не більше 6 місяців (можлива фінансова підтримка в розмірі до 50 тис. євро). Кінцеві дати прийому заявок:

✓ 30.09.2024;

✓ 31.03.2025;

✓ 30.09.2025;

  • «складні проєкти» – на строк до 18 місяців (можлива фінансова підтримка в розмірі до 1 млн євро). Кінцеві дати прийому заявок:

✓ 30.09.2024;

✓ 31.03.2025.

Деталі: https://urlc.net/MGAw