Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжують знайомити вітчизняних дослідників та інноваторів з Програмою «Горизонт Європа»: семінар у НТУ «ХПІ»

Головна Новини Події Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжують знайомити вітчизняних дослідників та інноваторів з Програмою «Горизонт Європа»: семінар у НТУ «ХПІ»

23 вересня на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся семінар на тему: «Існуючі можливості та правила спільної участі ВНЗ, МСП та промислових підприємств у Програмі “Горизонт Європа”». НТУ «ХПІ» значно зацікавлений в участі у Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», тож до організації та проведення заходу долучилися фахівці відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ.

Семінар розпочали з вітальними промовами виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька та проректор з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрій Марченко. Вони привітали учасників й підкреслили важливість проведення заходів такого формату, адже збільшення обізнаності українських дослідників та інноваторів щодо Програми і, як наслідок, кількості успішно поданих конкурсних заявок не лише посилює вітчизняний потенціал у відповідних сферах, а й сприяє прискоренню процесу інтеграції України до європейського дослідницького простору.

Кандидат економічних наук, доцент, керівник Офісу Ігор Таранов презентував Проєкт HEOinUA–101132682 – створення й функціонування «Офісу Горизонт Європа в Україні» – як успішну історію участі України в Програмі «Горизонт Європа». Зі свого боку Максим Колісник, кандидат наук з державного управління, доцент, головний спеціаліст відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ детально розповів про грантові можливості Програми, якими можуть скористатися представники вітчизняного бізнесу.

Серед інших спікерів – представники Харківського політехнічного інституту та місцевого бізнесу, які висвітлили питання міжнародних наукових проєктів і перспективи міжнародного співробітництва закладу освіти, участі харківських вчених у проєктах за програмою «ЄВРАТОМ», а також потреб великих інноваційних проєктів.

Інформація представлена фахівцями «Офісу Горизонт Європа в Україні», спричинила неабияке зацікавлення серед учасників, які порушили питання стосовно Програми й отримали вичерпні ґрунтовні відповіді. Загалом у події взяли участь понад 100 осіб, що долучилися як онлайн, так і особисто. Це представники закладів вищої освіти, наукових установ, бізнесу, громадських організацій та інші особи й організації, зацікавлені в участі у Програмі «Горизонт Європа».