Роль міст та регіонів в управлінні зеленим переходом обговорили під час вебінару Офісу підтримки проєктів зеленого курсу

Головна Новини Корисна інформація Роль міст та регіонів в управлінні зеленим переходом обговорили під час вебінару Офісу підтримки проєктів зеленого курсу

23 вересня відбувся вебінар на тему: «Управління зеленим переходом: роль міст та регіонів», організований Офісом підтримки проєктів Зеленого курсу (Green Deal Projects Support Office, GD-SO). Захід присвячений проєктам, які на практиці впроваджують інноваційні рішення для підтримки управління зеленим переходом у регіональних та муніципальних органах влади.

Усі зацікавлені в питанні сторони мали змогу ознайомитися з проєктами, спрямованими на подолання викликів у таких сферах, як кліматичне співробітництво, фінансування та соціально-економічні впливи. Крім того, учасники проєктів ділилися власним досвідом, в тому числі проблемами, з якими вони зіткнулися, й розробленими практичними рішеннями, що сприяють обговоренню політики ЄС у цій сфері.

Запис вебінару можна переглянути тут.

! Звертаємо увагу, що 8 жовтня о 9:30 за центральноєвропейським часом відбудеться сесія «Місії кліматично нейтральних та розумних міст: від планування та проєктування до реалізації». Захід буде проведено в рамках Європейського тижня регіонів і міст, що триватиме протягом 7-10 жовтня. Подія буде зосереджена на інноваційних способах, за допомогою яких міста вирішують нагальні кліматичні проблеми в міському середовищі. 100 міст ЄС та 12 міст з асоційованих країн, які беруть участь у Місії ЄС з питань кліматично нейтральних та розумних міст, розробляють комплексні плани кліматичної нейтральності, що включають план дій та інвестиційну стратегію, які створюються спільно з громадянами та зацікавленими сторонами.

Довідково.

Європейський тиждень регіонів і міст під егідою Генерального директорату з питань регіональної та міської політики і Європейського комітету регіонів є найбільшим щорічним заходом, присвяченим політиці згуртованості. Загальна тема цьогорічного, 22-го за рахунком, форуму звучить так: «Розширення можливостей громад».

!! Принагідно інформуємо, що наступний вебінар від GD-SO відбудеться 28 листопада з 14:00 до 16:00 за центральноєвропейським часом. Захід буде присвячено мережі учасників GD-SO, під час якого  буде надана оновлена інформація про майбутні події GD-SO, а також про деякі проєкти, які наближаються до завершення, що дасть можливість представити їхні результати та вплив, а також продемонструвати ресурси, доступні для користування громадськістю.

Вебінар орієнтований на НКП, представників національних науково-дослідних установ, керівників національних науково-дослідних проєктів, торговельних асоціацій та інших зацікавлених сторін.

Приєднатися до учасників мережі GD-SO можна, заповнивши реєстраційну форму.