До річниці функціонування «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ буде проведено навчальний захід «Практичні аспекти участі у Програмі “Горизонт Європа”»

Головна Новини Події До річниці функціонування «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ буде проведено навчальний захід «Практичні аспекти участі у Програмі “Горизонт Європа”»

Шановне товариство! 30 жовтня 2024 року в м. Києві відбудеться навчальний захід «Практичні аспекти участі у Програмі “Горизонт Європа”». Подія приурочена до першої річниці відкриття відділу «Офісу Горизонт Європа в Україні» на базі Національного фонду досліджень України  як ключового Національного контактного пункту Рамкової програми «Горизонт Європа».

Захід організовано з метою представлення інформації щодо результатів роботи «Офісу Горизонт Європа в Україні» і його основних здобутків. Крім того, учасники будуть ознайомлені з актуальними питаннями участі українських учасників у Програмі «Горизонт Європа». Зокрема, особливу увагу буде приділено можливостям для українських дослідників та інноваторів у рамках І напряму «Передова Європа», ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність», ІІІ напряму «Інноваційна Європа», дослідницької та навчальної програми «Євратом», а також інших інструментів підтримки Європейського Союзу. 

До участі в події запрошені представники Міністерства освіти і науки України, Європейської комісії, міжнародних науково-дослідних інститутів та компліментарних програм. Гості матимуть змогу поспілкуватися з однодумцями щодо практичних можливостей реалізації Програми «Горизонт Європа», участі в ній українських організацій та інтеграції таким чином України до європейського дослідницького простору.

Захід буде проведено в гібридному форматі з 14:00 до 17:00 за київським часом. Мова заходу: українська та англійська (із забезпеченням синхронного перекладу).

Звертаємо увагу, що долучитися до події можливо лише за попередньої реєстрації, заповнивши відповідну форму. Зареєстрованим учасникам буде надіслано програму заходу,  адресу проведення заходу і посилання на онлайн-трансляцію.

Попередня програма заходу:

13:30-13:55 – реєстрація учасників і гостей заходу та приєднання онлайн.

14:00-14:30 – вітальні виступи представників Міністерства освіти і науки України Європейської комісії, Національного фонду досліджень України, представників державних інституцій.

14:30-17:00 – робоча частина за участю європейських та вітчизняних спікерів – представників наукових і дослідних інституцій та проєктів.