Інформація про конкурси, що будуть відкриті, в рамках Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста»

Головна Новини Конкурси Інформація про конкурси, що будуть відкриті, в рамках Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує, що в рамках Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста» Програми «Горизонт Європа» 17 вересня 2024 року буде відкрито 4 конкурси з кінцевою датою подання заявок 11 лютого 2025 року.

 

  1. Переосмислення міських просторів у напрямі кліматичної нейтральності (Rethinking urban spaces towards climate neutrality) HORIZON-MISS-2024-CIT-01-01.

Пропозиції покликані надати відповідь на питання: що робити з обмеженим урбанізованим простором та конфліктом у попиті на нього між транспортом й іншими споживачами, враховуючи соціальні та кліматичні цілі та потребу переходу до більш енергоефективних і сталих засобів транспорту, безвуглецевої інфраструктури опалення та охолодження. 

Кожна пропозиція повинна включати як мінімум одне місто зі 112 міст, відібраних для здійснення Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста» для провідних міст та міст-послідовників. 

 

  1. Міста з нульовим забрудненням (Zero-pollution cities) HORIZON-MISS-2024-CIT-01-02.

Апліканти повинні запропонувати проєкти, які розроблять кращі та інноваційні локальні заходи проти забруднення у вигляді посилення знань щодо впливу забруднення на громадян, удосконалення оцінки впливу та стратегій зниження впливу на здоров’я забруднення повітря, водних ресурсів, ґрунтів та шуму.

Проєкти, що отримали фінансування за цією темою, повинні включати як мінімум два міста-учасники. В ідеалі як мінімум одне місто в кожному проєкті повинно бути серед відібраних для реалізації Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста» та/або серед міст-підписантів Зеленої угоди ЄС для міст (це може бути одне й теж місто).  

 

  1. Плани управління мобільністю та зміна поведінки (Mobility Management Plans and Behavioural Change) HORIZON-MISS-2024-CIT-01-03.

Метою конкурсу є дослідження, аналіз та оцінка ефективності схем управління рухом (що мають вплив на зміну поведінки, попит та пропозицію на подорожі) для розвитку безвуглецевої й енергоефективної системи міського руху.  

Як мінімум половина з чотирьох міст-учасників повинна бути зі 112 міст, відібраних для Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста». 

 

  1. Інтегровані приміські території у переході до кліматичної нейтральності (Integrated peri-urban areas in the transition towards climate neutrality) HORIZON-MISS-2024-CIT-01-04.

Мета конкурсу полягає в інтеграції зеленої та розумної мобільності, енергетики, промислових та управлінських рішень і заходів у межах існуючих практик планування та розвитку приміського простору для зниження викидів парникових газів і покращення умов життя на цих територіях.

Кожна проєктна пропозиція повинна включати як мінімум одну урбанізовану територію зі 112 відібраних для реалізації Місії ЄС «Кліматично нейтральні та розумні міста».