Інформація про майбутній конкурс у рамках 4 кластера «Цифровізація, промисловість та космос»

Головна Новини Конкурси Інформація про майбутній конкурс у рамках 4 кластера «Цифровізація, промисловість та космос»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» інформує, що за 4 кластером «Цифровізація, промисловість та космос» ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність» у межах Програми «Горизонт Європа» 9 липня 2024 року буде відкрито конкурс:

  • «Послуга публічно регульованої служби (PRS) Галілео для дозволених урядових випадків використання» (The Galileo PRS service for governmental authorised use cases) HORIZON-EUSPA-2023-SPACE-01-44.

Кінцева дата подання заявки на участь – 5 вересня 2024 року.

Протягом років транскордонне співпраця між компетентними органами публічно регульованої служби (PRS) країн-членів ЄС здійснювалась у формі заходів із впровадження нормативно-правових актів у цій сфері. Такі заходи (наприклад, спільне тестування (JTA) та ринкове консультування щодо публічно регульованої служби (PRS) у рамках гранту FRAME SC2 у 2023 році), та нещодавні координаційні заходи між компетентними органами країн-членів дозволили визначити перешкоди для ринкового розвитку цивільного застосування послуг PRS.

Мета конкурсу: визначити, розробити та створити варіанти використання на основі першого покоління PRS системи Галілео. Сфера застосування повинна розповсюджуватися на дозволені урядом спільноти користувачів та на сценарії, при яких технічні, операційні та безпекові вимоги щодо послуг PRS створюють бар’єри для доступу до них.

Очікувані результати:

  • розробити дозволені урядом варіанти використання для цивільних користувачів на основі додаткових можливостей PRS;
  • розширити застосування PRS для цивільних користувачів цієї технології;
  • стимулювати подальше використання, ґрунтуючись на результатах попередніх досліджень та практичних висновках із розвитку послуг PRS;
  • сприяти співпраці промислових компаній на європейському рівні для подальшого розвитку законного використання PRS.

Заявки повинні включати три потенційні Європейські спільноти користувачів із трьох різних учасників PRS.

Важливо! Є обмеження участі! Йдеться про країни-члени ЄС, а також треті країни, що підписали угоди про участь у програмах Galileo та EGNOS, які стали учасниками публічно регульованої служби Галілео на основі міжнародних угод з ЄС, що призначили компетентний орган у сфері PRS.

Деталі: http://surl.li/qwcrza