Інформація про відкриті конкурси за програмним компонентом «Дії Марії Склодовської-Кюрі»

Головна Новини Конкурси Інформація про відкриті конкурси за програмним компонентом «Дії Марії Склодовської-Кюрі»

«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ нагадує, що за компонентом «Дії Марії Склодовської-Кюрі» в межах Програми «Горизонт Європа» з 29 травня 2024 року триває прийом заявок на конкурс «Докторські мережі» (Doctoral Networks). Кінцевий термін подання заявок на участь – 27 листопада 2024 року.

Із умовами та особливостями участі в конкурсі можна ознайомитися за посиланням.

Звертаємо особливу увагу, що участь у конкурсі в аспекті окресленого типу фінансування відкрита для міжнародних консорціумів університетів, науково-дослідних установ, підприємств, малих і середніх підприємств та інших неакадемічних організацій. Отримання фінансування для реалізації проєктної пропозиції передбачатиме можливість для консорціуму розробити та впровадити комплексні та інноваційні навчальні програми підготовки докторів філософії за будь-яким напрямом.

Водночас наголошуємо: якщо особи, які бажають подати заявку на здобуття ступеня доктора філософії в рамках «Докторських мереж» (тобто, як індивідуальні заявники), мають ознайомитися з інформацією про відкриті вакансії, розміщені на спеціальному інформаційно-аналітичному порталі EURAXESS (https://euraxess.ec.europa.eu), скориставшись наявними пошуковими фільтрами у вкладці «Робота та можливості» (Jobs&Opportunities).

Застосовні розміри витрат, критерії прийнятності та відповідності проєктних заявок, умови фінансування, процедура оцінювання, а також юридична та фінансова структура грантових угод в аспекті вказаного типу фінансування визначені у відповідній Робочій програмі за вказаним компонентом на 2023-2025 роки.

Керівні принципи управління бюджетом проєкту, статті витрат якого, серед іншого, включають витрати на працевлаштування дослідників, відрядження, витрати на проживання та мобільність, містяться у Фінансовому путівнику MSCA, розробленому Європейською комісією для потенційних організацій-заявниць.

З метою підготування якісної проєктної заявки для участі в конкурсі пропонуємо також ознайомитися з додатковими інформаційно-аналітичними матеріалами, серед яких: