Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Головна Новини Конкурси Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Продовжуємо інформувати, що за 6 кластером «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище» у межах ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність» Рамкової програми «Горизонт Європа» відкриті 4 двоетапні конкурси з кінцевою датою подання заявки на другий етап – 17 вересня 2024 року.

Ще один конкурс – «Боротьба зі спалахами шкідників рослин» (Tackling outbreaks of plant pests) HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-02-4-two-stage.

Успішні пропозиції повинні підтримувати стратегію «Від ферми до виделки» (Farm to Fork Strategy) для переходу до справедливих, здорових та екологічно чистих харчових систем від початкового етапу процесу виробництва до споживання, зокрема ціль скоротити удвічі загальне використання та ризики хімічних пестицидів і зменшити на 50% використання більш небезпечних пестицидів. Діяльність підтримуватиме Регламент (ЄС) 2016/2031 щодо захисних заходів проти шкідників рослин.

Очікується, що результати проєкту сприятимуть:

  • отриманню адекватних відповідей на карантинних шкідників рослин ЄС;
  • підвищенню потенціалу запобігання, моніторингу та (біо)контролю шкідників рослин відповідно до сфери цієї теми;
  • підтримці відповідної політики ЄС та асоційованих країн з питань здоров’я рослин.

Наполегливо заохочується міжнародна співпраця з країнами, ураженими або яким загрожує той самий шкідник(и), зокрема, щоб отримати вигоду від наявних знань. Проєктні заявки мають реалізовувати «багатосторонній підхід» (multi-actor approach), включаючи певну кількість учасників, щоб забезпечити об’єднання знань і потреб із різних секторів, таких як дослідницькі установи, служби охорони здоров’я рослин, сільське/лісове господарство, консультативні служби та промисловість. Результати діяльності повинні принести користь як традиційному, так і органічному землеробству.

У цій конкурсній пропозиції інтеграція гендерного виміру (статі та гендерного аналізу) у змісті досліджень та інновацій не є обов’язковою вимогою.

Більше інформації про конкурс розміщено  на порталі Funding and tenders.