Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Головна Новини Конкурси Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Продовжуємо інформувати, що за 6 кластером «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище» у межах ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність» Рамкової програми «Горизонт Європа» відкриті 4 двоетапні конкурси з кінцевою датою подання заявки на другий етап – 17 вересня 2024 року.

Черговий конкурс – «Інструменти для підвищення ефективності імпортного контролю ЄС для здоров’я рослин» (Tools to increase the effectiveness of EU import controls for plant health) HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-02-3-two-stage.

Успішні пропозиції підтримають стратегію «Від ферми до виделки» (Farm to Fork Strategy) для переходу до справедливих, здорових та екологічно чистих харчових систем від початкового етапу процесу виробництва до споживання, зокрема цілі щодо зменшення використання та ризику хімічних пестицидів до 2030 року. Діяльність підтримуватиме Регламент (ЄС) 2016/2031 щодо захисних заходів проти шкідників рослин.

Очікується, що результати проєкту сприятимуть:

  • розширенню наявності та доступності економічно ефективних і зручних інструментів і методів для виявлення шкідників рослин для допомоги інспекторам охорони здоров’я рослин під час контролю за імпортом;
  • підвищенню ефективності виявлення шкідників рослин у пунктах імпорту за рахунок скорочення часу та загальних витрат;
  • стимулюванню обміну знаннями та використанню інноваційних інструментів;
  • підтриманню інспекції здоров’я рослин та контролю імпорту.

Проєктні заявки повинні реалізовувати «багатосторонній підхід» (multi-actor approach), що передбачає залучення широкого кола учасників для забезпечення об’єднання знань і потреб різних секторів, таких як дослідницькі установи, служби охорони здоров’я рослин, промисловість, включаючи МСП. Проєктні заявки повинні належним чином враховувати розповсюдження інформації серед відповідних зацікавлених сторін для сприяння впровадженню результатів.

У цій конкурсній пропозиції інтеграція гендерного виміру (статі та гендерного аналізу) у змісті досліджень та інновацій не є обов’язковою вимогою.

Деталі про конкурс на порталі Funding and tender.