Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Головна Новини Конкурси Інформуємо про відкриті конкурси в рамках 6 кластера «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище»

Інформуємо, що за 6 кластером «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище» у межах ІІ напряму «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність» Рамкової програми «Горизонт Європа» відкриті 4 двоетапні конкурси з кінцевою датою подання заявки на другий етап – 17 вересня 2024 року.

Один із них – «Популяризація малопоширених культур у системах землеробства» (Promoting minor crops in farming systems) HORIZON-CL6-2024-BIODIV-02-3-two-stage.

Відповідно до цілей стратегій «Від ферми до виделки» (Farm to Fork Strategy) та збереження біорізноманіття (Biodiversity strategy for 2030) успішні пропозиції сприятимуть диверсифікації сільського господарства як засобу підвищення стійкості та сталості сектору до складних екологічних, кліматичних та економічних умов. Збільшуючи агробіорізноманіття, заходи сприятимуть продовольчій безпеці, адаптації сільськогосподарського виробництва до наслідків зміни клімату і, таким чином, підтримають реалізацію стратегії «Від ферми до виделки», спільної сільськогосподарської політики та кліматичної політики ЄС в рамках Європейської зеленої угоди (European Green Deal).

Успішні заявки сприятимуть:

  • збільшенню підтверджень екологічних переваг від малопоширених культур;
  • використанню фермерами ширшого спектру культур та їх поєднання;
  • інтеграції малопоширених культур у системи землеробства, що сприятиме збільшенню їхніх екологічних переваг;
  • підвищенню стійкості та кліматичної адаптації систем землеробства до біотичних та абіотичних стресів;
  • використанню малопоширених культур у кормовій та харчовій промисловості;
  • створенню нових можливостей для фермерів та ланцюгів доданої вартості завдяки розширенню асортименту продукції.

Тема відкрита для всіх видів систем землеробства (наприклад, рільництво, садівництво, плодоовочівництво) в різних географічних і ґрунтово-кліматичних умовах. Результати діяльності повинні принести користь як традиційному, так і органічному сільському господарству.

У цій конкурсній пропозиції інтеграція гендерного виміру (статі та гендерного аналізу) у змісті досліджень та інновацій не є обов’язковою вимогою.

Більше інформації про конкурс на порталі Funding & tenders.