Конкурс «Потреби тварин у харчуванні та поживність кормів за різних умов ведення виробництва» (HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-02-5-two-stage)

Головна Новини Конкурси Конкурс «Потреби тварин у харчуванні та поживність кормів за різних умов ведення виробництва» (HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-02-5-two-stage)

Триває підготовка до другого етапу конкурсів за напрямом II «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність» у кластері «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище».

Конкурс «Потреби тварин у харчуванні та поживність кормів за різних умов ведення виробництва» (Animal nutritional requirements and nutritional value of feed under different production management conditions) HORIZON-CL6-2024-FARM2FORK-02-5-two-stage.

Успішна пропозиція підтримує стратегію «від ферми до виделки» (F2F) для переходу до справедливого, здорового та дружнього до довкілля європейського сільського господарства і сприятиме зміцненню та стійкості окремих секторів сільського господарства, а також – збереженню біорізноманіття. Очікується, що це також сприятиме обмеженню залежності європейського сільськогосподарського сектору від імпортних кормових матеріалів.

Запропонований проєкт збільшить використання місцевих і сприятливих для клімату рішень для годування тварин без шкоди для самих тварин та господарства. Він буде зосереджений на існуючих або альтернативних джерелах поживних речовин, із залученням підходів ланцюга вартості для максимізації виробництва кормів та ефективності їх використання, підтримки місцевого довкілля та принципу циркулярності ферм.

Активності за цією тематикою сприятимуть досягненню всіх очікуваних результатів:

  • керівництва для процесів і політик для вдосконаленого ресурсоефективного виробництва, використання та диверсифікації безпечних кормів;
  • оптимальне використання кормів, нових рослин, кормових видів і асоціацій на місцевому рівні;
  • застосування фермерами практики диверсифікації джерел кормів і використання природних ресурсів на пасовищах, де це доречно;
  • (альтернативна) стратегія виробництва/постачання кормів, які сприяють самозабезпеченню та є безпечними; замкнутий кругообіг поживних речовин на місцевому рівні та зменшення екологічного і кліматичного сліду;
  • удосконалені системи для полегшення планування та розрахунку поживної цінності кормів, адаптованих для конкретних потреб худоби та окремих/груп тварин, а також – для контролю ризиків, пов’язаних із можливою присутністю антинутрієнтів чи забруднюючих факторів у кормах.

Деталі конкурсу за посиланням: Funding & tenders (europa.eu)