«BoostUp! Україна 2024»: «Офіс Горизонт Європа в Україні» розширює межі співпраці

Головна Новини Події «BoostUp! Україна 2024»: «Офіс Горизонт Європа в Україні» розширює межі співпраці

28 березня у Львові відбувся фінал заходу «BoostUp! Україна 2024». До події долучився керівник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» Національного фонду досліджень України Ігор Таранов.

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» представив Рамкову програму Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», підкреслив переваги та можливості, які відкриваються для її учасників. Окремо Ігор Таранов  зупинився на програмних компонентах Програми, дотичних до інноваційної діяльності та бізнесу у сфері виробництва, та детально розповів про конкретні конкурси в межах цих напрямів. А саме: «Інноваційна платформа Африканський Союз – Європейський Союз» (The African Union-European Union Innovation Platform) HORIZON-EIE-2024-CONNECT-01-01; «Стартап Європа» (Startup Europe) HORIZON-EIE-2024-CONNECT-01-02; «Розширення співпраці між наукою та бізнесом» (Expanding Academia-Enterprise Collaborations) HORIZON-EIE-2024-CONNECT-02-01; «Схема взаємного навчання та підтримки національних і регіональних інноваційних програм» (Mutual learning and support scheme for national and regional innovation programmes) HORIZON-EIE-2024-CONNECT-02-02.

«BoostUp!» – це конкурс стартапів EIT Manufacturing, який з 2020 року сприяє створенню бізнесу у виробничій галузі по всій Європі. У 2024 році конкурс вперше відбувся в Україні з метою звернутися саме до української обробної промисловості. Основна ціль конкурсу «BoostUp» – знайти бізнес-партнерів й організувати співпрацю учасників та їхніх стартапів із різними корпораціями. Подія об’єднала представників промисловості, малого та середнього бізнесу, стартапів, досліджень, наукових кіл та політиків, а також колег із EIT Manufacturing.

Довідково.

EIT Manufacturing є публічно-приватним партнерством, співфінансованим Європейським Союзом. Воно підтримує і виводить на ринок не тільки інноваційні стартапи, а й малі та великі бізнеси, університетські дослідження. Це одна з дев’яти Спільнот знань та інновацій (KIC), що підтримуються Європейським інститутом інновацій та технологій (EIT).

Організаторами фіналу виступив Український кластер автомобілебудування та мобільності. УАМЦ – це платформа, яка об’єднує виробників, постачальників, сервісні компанії, навчальні заклади, науково-дослідні інститути, асоціації та державні установи.