Зустріч із національною координаторкою Асоціації СOST

Головна Новини Події Зустріч із національною координаторкою Асоціації СOST

«Офіс Горизонт Європа в Україні» розширює межі співпраці: відбулася зустріч із національною координаторкою Асоціації СOST.

12 січня фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели робочу зустріч із національною координаторкою Асоціації СOST Оксаною Бережною. Національна координаторка COST презентувала працівникам Офісу особливості COST, її роль і можливості для українських дослідників та інноваторів.

Оксана Бережна розповіла про діяльність Асоціації, можливості долучитися до мережі Дії COST, створеної для покращення здатності вирішувати наукові, технологічні та суспільні виклики, рамки фінансування, а також про порядок подання заявок аплікантами на фінансування нових проєктів та пошуку партнерів для участі у спільних заходах. Координаторка наголосила на важливості участі в Діях для подальшої можливості брати участь у Програмі «Горизонт Європа». Зокрема, було зазначено, що Дії допомагають об’єднати дослідницькі ініціативи в Європі та за її межами, дозволяють науковцям та інноваторам розвивати свої ідеї в будь-якій галузі науки і технологій, ділячись ними з колегами, сприяють дослідженням, інноваціям і кар’єрі дослідника.

Презентація викликала велику зацікавленість та низку запитань. Сторони обговорили питання подальшої співпраці. Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» підкреслив важливість спільної організації інформаційних та навчальних заходів для ширшого інформування громадськості та більшого залучення до програми вітчизняних науковців та інноваторів.

Довідково. Асоціація СOST (Європейське співробітництво в галузі науки і технологій) – міжнародна некомерційна асоціація зі штаб-квартирою у Брюсселі, яка фінансується в межах Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа». Членами Асоціації є 40 країн, у березні 2022 року Україна стала 39-м повноправним її членом.