Презентація Програми на заході EIT Сommunity RIS Hub

Головна Новини Події Презентація Програми на заході EIT Сommunity RIS Hub

30 січня 2024 р. Європейський інститут інновацій і технологій Сommunity RIS Hub EIT – European Institute of Innovation and Technology презентував фінансові та нефінансові можливості для українського бізнесу, стартапів і дослідників у таких напрямах, як: здоров’я, клімат, культура та творчість, їжа, енергетика, виробництво, сировина та міська мобільність. До заходу долучився керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов.

Очільник Офісу презентував учасникам Рамкову програму «Горизонт Європа», її можливості та переваги для розвитку інноваційного середовища, розповів про роботу Офісу, а також представив його фахівців за їхніми сферами повноважень.

Так, Ігор Таранов детально зупинився на конкурсах у межах «Дії Марії Склодовської-Кюрі», які сприяють міжнародній, міжгалузевій та міждисциплінарній мобільності науково-дослідницького персоналу для обміну знаннями між організаціями-учасниками.

Також він інформував про конкурси за напрямом «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору», спрямовані на реформування та посилення системи досліджень та інновацій ЄС та використання передового досвіду.

Крім того, присутнім було надано інформацію про конкурси в межах Напряму ІІ «Глобальні виклики та промислова конкурентоспроможність». Зокрема, за кластером «Здоров’я», спрямованим на боротьбу із захворюваннями, зменшення наслідків хвороб, підтримку інноваційної, сталої та глобально конкурентоспроможної галузі охорони здоров’я; кластером «Цифровізація, промисловість та космос», який спрямований на кліматично нейтральне, циклічне та оцифроване виробництво, підвищення автономії в ключових стратегічних ланцюгах створення вартості для стійкої промисловості; кластером «Клімат, енергія та мобільність», спрямованим на забезпечення сталого та конкурентоспроможного енергопостачання, створення системи безпечного, надійного транспорту та послуг розумної мобільності.

Виступ керівника «Офісу Горизонт Європа в Україні» викликав неабиякий інтерес серед присутніх, які мають бажання в подальшому брати участь у конкурсах в межах Програми.

​Подія була організована для українських підприємців, дослідників та організацій підтримки бізнесу, які активно розвивають технологічний бізнес та відповідну екосистему, за участю представників інституцій Європейського Союзу, ключових стейкхолдерів стартап-інноваційної спільноти, експертів з українських Міністерств, екосистем.

Захід складався з двох панельних дискусій: «Стратегічне узгодження: інтеграція технологічного ландшафту України з ЄС» та «Навігація в майбутнє – технологічний розвиток і бачення в Україні», в у рамках яких були висвітлені ключові сфери співпраці з мережею ЄС.