ESOF 2024: представники Офісу взяли участь у партнерському заході «MSCA Satellite» в Польщі

Головна Новини Події ESOF 2024: представники Офісу взяли участь у партнерському заході «MSCA Satellite» в Польщі

10-11 червня у місті Катовіце, Республіка Польща, відбувся форум, присвячений програмному компоненту «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA) Рамкової програми «Горизонт Європа». У партнерському заході «MSCA Satellite», організованому ініціативою MSCA у співпраці з EuroScience Open Forum (ESOF) 2024, взяли участь фахівці відділу «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ.

Протягом двох днів учасники мали змогу не лише долучитися до обговорень у панельних дискусіях, а також виконували практичні вправи під час тренінгу з наукової комунікації для різних аудиторій та наукового майстер-класу. Робочі сесії були присвячені кар’єрі на перетині науки та політики, академічній і неакадемічній співпраці, впливу штучного інтелекту в дослідженнях, екологізації дослідницьких проєктів.

Серед іншого, присутні взяли участь у воркшопі, присвяченому побудові комунікаційних стратегій для політиків, які приймають рішення у сфері досліджень та інновацій. Під час цієї практичної сесії вони мали змогу сформулювати свої основні меседжі, адаптовані для політичних діячів, які б мали довготривалий вплив.

У підсумку учасники форуму розглянули перспективи MSCA в європейському ландшафті досліджень та інновацій.

Подію було організовано для стипендіатів, випускників, наукових керівників та менеджерів дослідницьких проєктів, сприяти інтелектуальному обміну, практичному навчанню та професійним зв’язкам у рамках динамічної спільноти MSCA.