Фахівці Офісу долучилися до німецько-українського семінару з найкращих практик фінансування досліджень та розробок

Головна Новини Події Фахівці Офісу долучилися до німецько-українського семінару з найкращих практик фінансування досліджень та розробок

16 липня Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Німеччини разом із Національним фондом досліджень України провело онлайн-захід, присвячений практикам фінансування досліджень та розробок. Працівники відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ взяли участь у спільному заході. Подію організовано для розширення меж співпраці, обміну досвідом та знаннями з метою покращення діяльності у напрямі грантової підтримки науковців, дослідників та інноваторів обох країн.

Захід розпочали з вітальними промовами заступник керівника Відділу співробітництва з країнами Східної Європи, що не входять до складу ЄС, Південного Кавказу, Центральної Азії Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, доктор Олівер Піпер та виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька. Вона підкреслила важливість обміну досвідом, адже Німеччина є одним із провідних учасників у Європейському дослідницькому просторі.

Протягом семінару були висвітлені такі питання:

  • науково-дослідна та інноваційна система Німеччини: факти, цифри та стратегія;
  • німецький дослідницький ландшафт з акцентом на розподілі та оцінці інституційного фінансування;
  • розроблення програми та оцінювання проєктного фінансування;
  • концепція конкурсів, відбір та фінансування проєктів, моніторинг та звітність за проєктами; оцінювання програм;
  • відбір та оцінювання проєктів Німецьким науково-дослідницьким співтовариством.

Слухачі мали можливість ставити свої питання доповідачам безпосередньо після презентацій та отримати відповіді на все, що їх цікавило.

Серед спікерів – представники відділів координації з питань інноваційної та трансферної політики, стратегії майбутніх досліджень та інновацій; політичних питань, діджиталізації та передачі даних; координації фундаментальних питань освіти та досліджень Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини; а також спеціалісти Агентства з управління проєктами Німецького аерокосмічного центру (нім. DLR Projektträger) та Німецького науково-дослідницького співтовариства (нім. Deutsche Forschungsgemeinschaft).

Довідково.

Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень Німеччини (нім. Bundesministerium für Bildung und Forschung, BMBF) – одне з профільних міністерств Німеччини, яке забезпечує фінансування науково-дослідних проєктів та установ, а також регулює загальну політику в галузі освіти.