Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели онлайн-зустріч із НКП Програми «Горизонт 2020»

Головна Новини Події Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели онлайн-зустріч із НКП Програми «Горизонт 2020»

29 лютого фахівці відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» провели онлайн-зустріч із національними контактними пунктами Рамкової програми «Горизонт 2020». Мета заходу – проаналізувати їхній досвід роботи, щоб урахувати в роботі НКП Програми «Горизонт Європа», які будуть мають бути номіновані найближчим часом, та запропонувати їм взяти у ній участь.

Відкриваючи зустріч, керівник «Офіс Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов розповів присутнім про відкриття Офісу та особливості його функціонування. Також він проінформував про прийняття Урядом України постанови про затвердження Положення про НКП та Координаційний центр Рамкової програми «Горизонт Європа».

Крім того, були представлені результати опитування національних контактних пунктів Програми «Горизонт 2020», яке провели спеціалісти Офісу протягом січня, з детальним аналізом усіх аспектів їхньої діяльності. Колеги поділилися своїми враженнями та попереднім досвідом роботи як НКП, який стане корисним фахівцям Офісу. Присутні висловили свої думки щодо номінування НКП Програми «Горизонт Європа» та запропонували шляхи покращення процесу роботи.

Принагідно повідомляємо, що 27 лютого Кабінетом Міністрів України було ухвалено постанову «Про затвердження Положення про національні контактні пункти та Координаційний центр Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій “Горизонт Європа” та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021-2025), комплементарної до Програми “Горизонт Європа”». Затвердженим положенням визначаються засади відбору та діяльності НКП. Це створить потужну інфраструктурну підтримку програм «Горизонт Європа» та «Євратом», а також посилить участь українських організацій у них. Незабаром Міністерство освіти і науки України оголосить конкурсний відбір Національних контактних пунктів.