Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяли участь в інфоднях, присвячених 3 кластеру

Головна Новини Події Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяли участь в інфоднях, присвячених 3 кластеру

12-13 червня спеціалісти «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ взяли участь в інформаційному заході, організованому Європейським Союзом, «Нова база даних досліджень у сфері безпеки» (SeReMa). Платформа SeReMa має на меті стати координаційним центром для всіх зацікавлених сторін, які прагнуть взяти участь у проєктах, поданих на конкурси 3 кластера «Цивільна безпека для суспільства» Програми «Горизонт Європа».

Першого дня учасники дізнавалися про можливості та переваги платформи, яка є єдиним центром для підвищення видимості досліджень у сфері цивільної безпеки в Європі та оптимізації мережевої взаємодії між різними суб’єктами у цій сфері: науково-дослідними установами, університетами, органами державної влади, кінцевими користувачами/практиками, постачальниками рішень у сфері безпеки та операторами критично важливих інфраструктурних об’єктів. Зареєструвавшись на ній, потенційні апліканти матимуть змогу шукати партнерів для дослідницьких проєктів у сфері безпеки в Програмі «Горизонт Європа» та за її межами, а також привернути увагу до власних проєктів та просувати свої ідеї.

Другого дня фахівці Офісу долучилися до тренінгу «Горизонтальні питання та послуги для зацікавлених сторін у 3 кластері». Слухачі отримали цінну інформацію та практичний досвід. Крім того, участь у практичній частині дала уявлення про деякі питання, з якими найчастіше стикаються апліканти під час написання заявок на конкурси 3 кластера.