Інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”» в Одесі: день І

Головна Новини Події Інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”» в Одесі: день І

Національний фонд досліджень України продовжує поглиблювати обізнаність науковців, дослідників та інноваторів про вітчизняні грантові можливості, а також про фінансову підтримку від Європейського Союзу, зокрема Програму «Горизонт Європа». Так, 3-5 вересня команда НФДУ на чолі з виконавчою директоркою Ольгою Полоцькою завітала до міста Одеса з інформаційним заходом «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”».

Протягом трьох днів фахівці фонду розповідатимуть про переваги та умови участі в проєктах як від Національного фонду досліджень, так і в рамках Програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа», ділитимуться корисними знаннями, налагоджуватимуть контакти з потенційними аплікантами та всіма зацікавленими сторонами.

У перший день заходу, 3 вересня, представники НФДУ провели дві робочі зустрічі. Перша відбулася з представниками Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації: директором Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександром Лончаком, заступницею директора Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Таїсією Абозіною, головними спеціалістками відділу професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Іриною Колісніченко та Христиною Наломенко. Були обговорені можливості залучення до участі в грантових програмах якомога більшої кількості зацікавлених осіб. Крім того, розглянуте в майбутньому проведення спільних подій, адже навчальні й інформаційні заходи, які проводить Національний фонд досліджень України, якісно сприяють не лише розвитку вітчизняних сфер науки та досліджень, а й пришвидшують процес інтеграції України до світового дослідницького простору.

Крім того, делегація фонду відвідала Південний науковий центр НАН України і МОН України, де зустрілася з головою центру, академіком НАН України Борисом Буркинським, завідувачем відділу інтеграції науки, освіти та бізнесу ДУ «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України» Олегом Рубелем, заступницею директора з наукової роботи ДУ «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України» Ніною Хумаровою і працівниками Південного наукового центру, серед яких і представники Ради молодих учених центру. Серед іншого, сторони обговорили поглиблення співпраці у науковій сфері. Зокрема, йшлося про налагодження тісної комунікації між відділом «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ як Координаційним центром Програми «Горизонт Європа» та Інститутом ринку і економіко-екологічних досліджень НАН України як національним контактним пунктом Програми за напрямом «Європейська інноваційна рада та європейські інноваційні екосистеми».

Другий і третій дні заходу будуть присвячені безпосередньо грантовим можливостям для українських учасників та відбудуться за участю представників закладів вищої освіти, наукових установ, малого та середнього бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.