Інтеграція до європейського дослідницького простору: участь «Офісу Горизонт Європа в Україні» у засіданні Focus Group on EU-Ukraine business cooperation

Головна Новини Події Інтеграція до європейського дослідницького простору: участь «Офісу Горизонт Європа в Україні» у засіданні Focus Group on EU-Ukraine business cooperation

18 березня представники «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ  взяли участь у зустрічі членів Focus Group on EU-Ukraine business cooperation. Керівник Офісу Ігор Таранов та головний спеціаліст Максим Колісник презентували Офіс та можливості для вітчизняних учасників, зокрема малого та середнього бізнесу, в межах Рамкової програми «Горизонт Європа».

Захід розпочала з вітальним словом Мартіне Дісс, старша експертка DG GROW. Генеральний директор з питань сусідства та переговорів із Європейським Союзом Яніс Айзсалнієкс розповів про останні новини та можливості для України.

Ігор Таранов, кандидат економічних наук, керівник відділу «Офісу Горизонт Європа в Україні» Національного фонду досліджень України представив учасникам український Офіс, його важливість, мету і проведену роботу з моменту відкриття в інформуванні щодо майбутніх можливостей Програми для українських науковців й інноваторів. Зі свого боку кандидат наук з державного управління, головний спеціаліст Офісу Максим Колісник розповів про майбутні можливості участі в Програмі для малого та середнього бізнесу.

Крім того, під час зустрічі були висвітлені й інші важливі для українських учасників теми. Підтримка вітчизняних дослідників та інноваторів, які продовжують працювати під час війни в країні та сприяють інтеграції України до європейського дослідницького простору є надзвичайно важливою в умовах сьогодення.