IT Arena Tech Conference 2024: «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ – стратегічний елемент підтримки ЄС у відновленні наукових ініціатив в Україні

Головна Новини Події IT Arena Tech Conference 2024: «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ – стратегічний елемент підтримки ЄС у відновленні наукових ініціатив в Україні

27 вересня у Львові відбулось відкриття 11-ї технологічної конференції «IT Arena 2024». З цієї нагоди європейська комісарка з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Іліана Іванова виступила з вітальним словом у відеозверненні. У своїй промові представниця Європейської комісії окремо відзначила роботу «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ як стратегічного елементу підтримки ЄС у відновленні наукових ініціатив в Україні.

Пані єврокомісарка підкреслила надзвичайну важливість діяльності українського Офісу, який вона мала честь урочисто відкривати в грудні 2023 року на базі Національного фонду досліджень України. Іліана Іванова наголосила, що робота Офісу, завданням якого є підтримка участі вітчизняних дослідників та інноваторів у Програмі «Горизонт Європа», є свідченням незмінного внеску українського народу в наукові дослідження та інновації, і закликала спільноту звертатися до його фахівців по допомогу, щоб спільними зусиллями будувати сильнішу Європу.

Серед іншого, європейська комісарка з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді виголосила виняткову підтримку Європейського Союзу Україні, її дослідникам та інноваторам, робота яких зазнала катастрофічних збитків і незворотніх втрат через воєнну агресію росії. Зокрема, йшлося про можливість участі українських дослідників на рівних правах і країнами-членами ЄС у грантових програмах та великих спільних проєктах Євросоюзу.

Переглянути відеозапис звернення.

Довідково.

Технологічна конференція «IT Arena» (IT Arena Tech Conference) – це щорічна найбільша англомовна конференція, яка визначає вектор розвитку ІТ-галузі в Україні, об’єднуючи понад 5 000 провідних експертів, інноваторів та підприємців з усього світу. Кожен рік протягом трьох днів відбуваються обговорення найактуальніших трендів, останніх інновацій, можливостей та викликів, які стоять перед техбізнесом. Цьогоріч подія зосередила увагу на нових можливостях для стартапів та місцевих компаній з акцентом на трансформації та адаптації бізнесу до сучасних умов на ринку. Учасники мали нагоду долучитись до обговорень розвитку штучного інтелекту, технологічної екосистеми, кіберзагрози для бізнесу та громадян, українські IT-інновації в умовах війни, діджиталізацію в оборонному секторі та сучасні IT-тренди. Загалом до заходу долучилися спікери із понад 20 країн, серед яких – віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.