Зустріч з представниками програмного комітету РП «Горизонт Європа» та МОН України

Головна Новини Події Зустріч з представниками програмного комітету РП «Горизонт Європа» та МОН України

Співпраця задля зміцнення обороноздатності держави: зустріч «Офісу Горизонт Європа в Україні» з представниками програмного комітету РП «Горизонт Європа» та Міністерства освіти і науки України.

16 лютого фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяли участь у робочій зустрічі з представником програмного комітету Рамкової програми «Горизонт Європа» «Цифровізація, промисловість і космос» офіцером Центрального управління космічної підтримки Генерального штабу ЗСУ Олександром Гаврутенком та офіцером управління Олександром Малишевим. Мета зустрічі – обговорення питань розвитку подальшої співпраці в рамках програмного комітету, а також пошуку можливостей із фінансування науки у військовій сфері. До заходу також долучився в.о. генерального директора директорату розвитку науки Міністерства освіти і науки України Григорій Мозолевич.

Представники Генштабу висловили зацікавленість у всіх можливостях фінансування проєктів, спрямованих на зміцнення обороноздатності України та розвитку наукової діяльності в оборонній сфері. Зі свого боку керівник та фахівці Офісу детально розповіли про конкурси Програми «Горизонт Європа», які стосуються тематик, дотичних до роботи співрозмовників, та про можливість залучити реімбурсовані кошти Програми «Горизонт 2020» для фінансування техніко-економічних обґрунтувань проєктів. Також учасникам були представлені й інші програми та проєкти, сфокусовані на зміцненні обороноздатності й розвитку науки у військовій та оборонній сфері, зокрема «Євратом», «Цифрова Європа», «Наука заради безпеки та миру» (НАТО) та інші. Крім того, особливу увагу було приділено міжнародним проєктам із розмінування акваторії Чорного моря.

Поза тим, в.о. гендиректора директорату розвитку науки проінформував про власні конкурси та проєкти Міністерства, а також про партнерів, які фінансують розвиток науки у військовій сфері.

Учасники зустрічі поділилися власним баченням вирішення порушених питань і шляхів просування інтересів України у зміцненні обороноздатності на міжнародній арені та висловили бажання провести низку спільних інформаційних заходів у майбутньому.