НФДУ покращує обізнаність громадськості у грантових можливостях: навчально-практичний та інформаційний захід в Ужгороді (день ІІ)

Головна Новини Події НФДУ покращує обізнаність громадськості у грантових можливостях: навчально-практичний та інформаційний захід в Ужгороді (день ІІ)

В Ужгородському національному університеті триває навчально-практичний та інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». Другий день, 20 червня, видався дуже насиченим інформацією. Представники УжНУ та інших закладів вищої освіти, наукових установ, малого і середнього бізнесу, громадських організацій тощо дізнавалися про особливості фінансової підтримки як Національного фонду досліджень України, так і Європейського Союзу, зокрема Рамкової програми з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Захід відкрили ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка та виконавча директорка НФДУ Ольга Полоцька. Очільниця Національного фонду також виступила із презентацією щодо інституціонального лідерства НФДУ під час війни.

Робочу частину розпочала Надія Бойко, заступниця декана стоматологічного факультету з розвитку науки, радниця ректора УжНУ з інноваційного розвитку, завідувачка кафедри медико-біологічних дисциплін, яка серед іншого є членом наукової ради НФДУ, з доповіддю про міфи та реальність роботи фонду. А начальниця управління грантового забезпечення НФДУ Тетяна Берегова розповіла про організаційний супровід конкурсів від Національного фонду досліджень.

Начальник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов презентував можливості для українських учених за компонентом «Європейська дослідницька рада» Програми «Горизонт Європа». Про актуальні конкурси в межах 3 кластера «Цивільна безпека для суспільства» присутніх проінформувала головна спеціалістка Офісу Надія Наумова. Грантові можливості для бізнесу від «Горизонту Європа» представив головний спеціаліст відділу Максим Колісник.

Крім того, головні спеціалісти Офісу Олександр Моісеєв та Ольга Палеха детально розповіли про юридичні аспекти та фінансові питання участі у Програмі «Горизонт Європа».

Практичну частину заходу провела заступниця начальника відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Наталія Діденко. Фахівчиня провела майстер-клас порталом Funding and Tenders. 

Сесія питань та відповідей була дуже плідною. Присутні ставили багато питань, які стосуються участі в Програмі «Горизонт Європа», на які фахівці Офісу надавали вичерпні відповіді.