НФДУ взяв участь у інформаційному заході НКП «Дослідницькі інфраструктури» Рамкової програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події НФДУ взяв участь у інформаційному заході НКП «Дослідницькі інфраструктури» Рамкової програми «Горизонт Європа»

10 жовтня 2024 року на базі Національного університету «Запорізька політехніка» відбувся інформаційний захід «Інтеграція України в європейські дослідницькі ініціативи: національний контактний пункт та дослідницька інфраструктура університету як відкриття нових можливостей у рамках Програми “Горизонт Європа”». На початку зустрічі до присутніх з вітальним словом звернулися ректор Запорізької політехніки, канд. технічних наук, професор Віктор Грешта та виконавча директорка Національного фонду досліджень України, канд. філологічних наук, доцентка Ольга Полоцька. Так, Віктор Леонідович підкреслив важливу роль університету у розвитку наукового потенціалу регіону та висловив зацікавленість в участі у ріноманітних грантових програмах, зокрема у Програмі «Горизонт Європа». Виступаючи з презентацією, Віктор Грешта поінформував присутніх про інноваційні розробки і досягнення університету, потужну дослідницьку інфраструктуру та можливості закладу для студентів, науковців та потенційних партнерів. Зі свого боку Ольга Полоцька, вітаючи учасників, зазначила, що цей захід – перший інформаційний захід НКП, що віднедавна розпочав свою роботу. Також було наголошено на необхідності проведення подібних зустрічей, консультацій для розвитку мережі і посилення таким чином участі українських учасників у Програмі «Горизонт Європа».

З актуальною інформацією про Програму та «Офіс Горизонт Європа в Україні», перспективи участі українських учасників у конкурсах за компонентом  «Дослідницькі інфраструктури» виступили представники Офісу Ігор Таранов та Надія Наумова.

Про плани роботи національного контактного пункту «Дослідницькі інфраструктури», основні завдання та очікувані результати розповіли його керівник Дмитро Павленко та фахівці НКП.

Більше інформації про розвиток інноваційних проєктів університету «Запорізька політехніка» надав Андрій Іванченко  канд. наук з державного управління, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи, соціально-економічного розвитку та молодіжної політики НУ «Запорізька політехніка».

Організаторами заходу виступв Національний університет «Запорізька політехніка», на базі якого функціонує НКП та Національний фонд досліджень України.

Довідково:

Національні контактні пункти (НКП) – це основна структура, яка забезпечує керівництво, консультування щодо практичних аспектів участі та підтримку для учасників, потенційних учасників та всіх зацікавлених сторін Програми «Горизонт Європа». Мережа НКП функціонує у всіх країнах-учасницях Програми «Горизонт Європа», у більшості країн – асоційованих членів програми та не асоційованих країн (так званих третіх країн), що не є безпосередніми партнерами Програми. Більше про НКП можна дізнатися на сайті «Офісу Горизонт Європа в Україні» за цим посиланням.