«Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився до Дня IP&Innovations Hub

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» долучився до Дня IP&Innovations Hub

25 квітня керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Національного фонду досліджень України Ігор Таранов взяв участь у заході IP Week 2024,

 організованому Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій. Четвертий день заходів – День IP&Innovations Hub – був присвячений National IP&Innovations Hub та як розвивати інноваційну інфраструктуру в країні.

Учасникам було презентовано можливості National IP&Innovations Hub для інноваційного розвитку України, де йшлося про основні здобутки піврічної діяльності хабу, найближчі плани, успішні кейси, розвиток регіональних інноваційних хабів та довгострокові перспективи.

Зі свого боку керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» розповів про можливості для отримання фінансування, які надає українським вченим, дослідникам та інноваторам Рамкова програма «Горизонт Європа», а також про особливості участі в конкурсах Програми. Крім того, доповідач поділився інформацією щодо нових ініціатив Європейської комісії, спрямованих на підтримку українських організацій, які можуть бути успішно використані представниками України та диверсифікувати фінансові джерела для їх діяльності у сфері досліджень та інновацій.

Поза тим, учасники заходу розглянули такі питання, як TISC Impact: досвід, виклики та перспективи; Lab2Market UA: акселерація для науковців. Для учасників заходу були організовані дискусійні панелі, що стосувалися перспектив розвитку регіональних хабів та можливостей залучення фінансування через National IP&Innovations Hub.

Подія відбулася за участі представників Міністерства економіки України, бізнесу, науковців та професійної спільноти.