«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ налагоджує тісну співпрацю з естонськими НКП Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ налагоджує тісну співпрацю з естонськими НКП Програми «Горизонт Європа»

13 серпня представники Естонської дослідницької ради (Estonian Research Council, ITAg), НКП Програми «Горизонт Європа» провели онлайн-зустріч із працівниками «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ з метою налагодження тісної співпраці й обміну досвідом.

Генеральна директорка Естонської дослідницької ради Ану Норма (Anu Noorma), керівниця відділу міжнародного наукового співробітництва, координаторка НКП  Маар’я Адояан (Maarja Adojaan) та заступниця керівниці відділу міжнародного наукового співробітництва, представниця НКП за компонентами «Європейська дослідницька рада», «Дії Марії Склодовської-Кюрі», «Розширення участі та поширення передового досвіду» Крістін Краав (Kristin Kraav) розповіли про принципи роботи і презентували свої напрацювання.

У рамках зустрічі відбулося знайомство учасників обох сторін. Колеги з Естонської дослідницької ради представили інформацію про структуру установи, її можливості й роботу в рамках міжнародних проєктів, які дозволяють залучити додаткові кошти на дослідження в Естонію, зокрема Програма «Горизонт Європа», Baltic & Nordic, двостороннє співробітництво з Японською Державою, Французькою Республікою та Тайванем.

Крім того, вони навели статистичні дані участі та порівняльні показники за програмами «Горизонт 2020» і «Горизонт Європа». Серед іншого, під час зустрічі було зроблено акцент на Дорожній карті дослідницької інфраструктури, що має бути представлена у 2024 році.

Окремо було виділено можливості, до яких Естонська дослідницька рада долучена для підтримки українських науковців у рамках MSCA4Ukraine. Мова йде про один із напрямів фінансування ради – підтримку дослідницької спільноти України.

Зі свого боку, Офіс як успішний проєкт, що фінансується ЄК у межах Програми «Горизонт Європа», поділився інформацією щодо своєї діяльності та досягнень від початку роботи. Сторони обговорили подальшу співпрацю та можливості подання успішних проєктів у розрізі Програми «Горизонт Європа».

Нагадаємо, що 4 липня генеральна директорка Естонської дослідницької ради Ану Норма з робочим візитом побувала в Україні та відвідала Національний фонд досліджень України.

Повну інформацію про напрями досліджень, які здійснює Естонська Республіка, можна знайти за посиланням.