«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує інформувати громадськість щодо можливостей Програми «Горизонт Європа»: захід для представників РМУ при МОН

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує інформувати громадськість щодо можливостей Програми «Горизонт Європа»: захід для представників РМУ при МОН

8 серпня відбувся інформаційний захід «EU Career Boost: можливості Рамкової програми “Горизонт Європа” для молодих учених». Онлайн-захід організував «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ спільно з Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України не лише для членів Ради молодих учених, а й для всіх вітчизняних науковців, дослідників та інноваторів, зацікавлених в участі у Програмі «Горизонт Європа».

Подію розпочала з вітальним словом виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька. Очільниця фонду підкреслила необхідність проведення інформаційних заходів такого формату. Адже саме молоді вчені є рушійною силою на вітчизняному дослідницькому просторі, тому слід підвищувати їхню обізнаність щодо можливостей Програми.

Зі свого боку Олеся Ващук, голова Ради молодих учених при МОН України наголосила на важливості проведення заходів, які організовує «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ, а також інформуванні якомога більшої кількості громадськості про фінансування, які надає Європейський Союз для розвитку української науки й інноваторства.

Першу робочу частину – Програма «Горизонт Європа» як каталізатор дослідницької діяльності молодих учених – відкрила головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Людмила Лісова. Вона подала загальну інформацію про Програму. Керівник Офісу Ігор Таранов презентував «Офіс Горизонт Європа в Україні» як успішну історію реалізації проєктів Програми. Поза тим, Юлія Ремінська, головна спеціалістка відділу детально розповіла про процес підготовки до участі в Програмі, зокрема, звернула увагу на ключові аспекти, які потрібно враховувати для розроблення успішних проєктних ініціатив.

Друга робоча частина – Розвиток дослідницьких навичок та кар’єрне зростання молодого вченого – була присвячена практичній стороні Програми «Горизонт Європа». Так, заступниця начальника відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Наталія Діденко провела майстер-клас порталом фінансування та тендерів ЄС (EU Funding & Tenders Portal), а практичний екскурс порталами CORDIS і EURAXESS продемонструвала головна спеціалістка Таїсія Симочко. Крім того, фахівці Офісу Надія Наумова та Максим Колісник детально висвітлили Місії ЄС, Новий європейський баугауз та всі актуальні станом на сьогодні конкурси у межах Програми.

Загалом до онлайн-заходу долучилися понад 150 осіб. Подія викликала значний резонанс серед учасників, які ставили багато питань, зверталися щодо отримання консультацій та більш детальної інформації щодо окремих аспектів Програми.

Звертаємо увагу, що «Офіс Горизонт Європа в Україні» постійно організовує інформаційні, навчальні та практичні заходи для українських дослідників та інноваторів щодо можливостей Рамкової програми «Горизонт Європа» з метою поширення знань і збільшення кількості успішних конкурсних заявок. Слідкувати за анонсами майбутніх подій, а також отримати інформацію про вже проведені, переглянути відеозаписи й ознайомитися з презентаціями всі охочі можуть на офіційних медіаресурсах Офісу: вебсайті, Facebook, X (Twitter), LinkedIn, YouTube.