«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує поширювати знання про можливості Програми «Горизонт Європа» – участь у конференції, присвяченій розвитку сільгоспнаук

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ продовжує поширювати знання про можливості Програми «Горизонт Європа» – участь у конференції, присвяченій розвитку сільгоспнаук

10 жовтня в Інституті водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України відбулася VІ міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Роль меліорації та водного господарства у забезпеченні сталого розвитку сільського господарства». Серед ключових спікерів заходу виступила представниця «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ – кандидатка сільськогосподарський наук, старша дослідниця, заступниця керівника Наталія Діденко.

Заступниця керівника Офісу представила Рамкову програму ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та її можливості для України, зокрема для вітчизняного аграрного сектору. Інформація, представлена в доповіді, викликала значне зацікавлення серед учасників, які ставили питання після виступу.

Інші теми, які були висвітлені протягом конференції: проєкт «Міста нуль відходів в Україні», роль молодих вчених у післявоєнному відновленні сільського господарства України, особливості змін клімату та їх врахування при проведенні досліджень. Крім того, голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук презентувала портфоліо молодого вченого.

Після завершення події заступниця керівника «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ провела зустріч із представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України і надала їм консультацію та поради щодо їхньої майбутньої участі в Програмі. Зокрема, Наталія Діденко розповіла, як підібрати конкурс, який найкраще б відповідав тематиці їхнього проєкту, з чого повинен складатися консорціум, а також як шукати партнерів. Сторони домовилися про проведення ще низки консультувань у майбутньому для написання проєктної пропозиції та заявки на участь у конкурсі.

Організатором події виступив Інститут водних проблем і меліорації НААН України за сприяння Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Інститут водного господарства ім. Цотне Мірцхулава Грузинського технічного університету (Грузія), Бялистоцький технологічний університет (Польща), Державний університет штату Огайо (США).