«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провів чергове онлайн-консультування щодо фінансових аспектів участі в Програмі «Горизонт Європа»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провів чергове онлайн-консультування щодо фінансових аспектів участі в Програмі «Горизонт Європа»

16 вересня команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ провела чергове дистанційне консультування для потенційних учасників Програми «Горизонт Європа». Цього разу – для представників Національного університету «Львівська політехніка». Олександр Березко, Павло Жежнич та Василь Намонюк, які готують заявку на участь у конкурсі, що стосується оцінювання стану дослідницької інфраструктури в Україні, в рамках компонента «Дослідницькі інфраструктури» І напряму «Передова наука», звернулися із запитом щодо отримання консультації з фінансових аспектів Програми.

Запитувачів цікавила інформація щодо особливостей адміністрування та фінансування для організацій, які не входять у консорціум, що залучатимуться до участі в навчальних візитах за кордон. Спеціалісти Офісу, відповідальні за цей напрям, надали вичерпні кваліфіковані відповіді й поради, а також наголосили на важливості правильного визначення конкурсного відбору учасників.

Крім того, фахівці підкреслили, що участь вітчизняних організацій у цьому конкурсі є надзвичайно важливою для України загалом, оскільки темою конкурсу, серед іншого, передбачено оцінювання ситуації з дослідницькими установами в країні, включаючи шкоду, завдану українському дослідницькому потенціалу війною. А також визначення пріоритетів розвитку, реконструкції та/або переорієнтації потенціалу дослідницьких інституцій в Україні з огляду на майбутню інтеграцію України до європейського дослідницького простору.

Нагадуємо: щоб поставити свої питання щодо участі в Програмі «Горизонт Європа», слід надсилати офіційні запити на електронну скриньку «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ: horizoneurope.info@nrfu.org.ua. Для отримання консультацій усі зацікавлені особи можуть надсилати питання із зазначенням у темі листа «онлайн-консультування».