«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провів зустріч із польськими потенційними учасниками Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ провів зустріч із польськими потенційними учасниками Програми «Горизонт Європа»

18 липня команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ провела онлайн-зустріч із представниками Національного центру ядерних досліджень (Narodowe Centrum Badań Jądrowych, NCBJ) та Національного центру досліджень і розвитку (Narodowe Centrum Badań i Rozwoju, NCBR) Республіки Польща. Польська сторона виявила значну зацікавленість у здійсненні спільної дослідницької діяльності разом із українськими дослідниками та інноваторами.

Так, доктор Яцек Ґаєвскі, координатор міжнародних проєктів (керівник проєкту, LEAR) Національного центру ядерних досліджень висловив бажання співпрацювати з українськими партнерами в проєктах Програми «Горизонт Європа» з акцентом на майбутньому відновленні України. Мова йде, зокрема, про конкурси в межах програмного компонента WIDERA, 4 кластера «Цифровізація, промисловість та космос», а також дослідницької та навчальної програми «Євратом».

За результатами зустрічі сторони домовилися про подальшу тісну співпрацю в рамках пошуку партнерів та проведення наступних спільних інформаційних заходів.