«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ розширює межі співпраці: зустріч із представником EUROCITIES

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ розширює межі співпраці: зустріч із представником EUROCITIES

16 липня до «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ із робочім візитом завітала Леся Тимошенко, старша координаторка проєкту «Клімат та навколишнє середовище», EUROCITIES ASBL. Мета зустрічі – налагодження контактів та розширення меж співпраці в майбутньому.

Наразі Леся Тимошенко бере участь у реалізації проєктів у межах Місії Рамкової програми «Горизонт Європа» – «Кліматично нейтральні та розумні міста» та є відповідальною за координацію одного з проєктів SUN4Ukraine. Цей проєкт також пов’язаний із Місією і допомагає залучати українські міста до участі в реалізації Місії.

Починаючи з травня 2024 року, проєкт Програми SUN4Ukraine має на меті допомогти узгодити плани реконструкції українських міст з амбітними цілями кліматичної нейтральності, з огляду на ухвалену Стратегію екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату до 2030 року. Крім того, кліматична нейтральність міст є однією з реформ, спрямованих на інтеграцію України в ЄС.

Проєкт із загальним бюджетом у розмірі 4 999 605 євро включає 16 учасників та додаткового учасника-партнера із США. Консорціум представлений 5 установами з України, що отримає 21,18% від усього бюджету за час реалізації проєкту (01.05.2024-30.04.2028).