«Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує інформувати про можливості та особливості РП «Горизонт Європа»: відбувся вебінар в УКРНОІВІ

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує інформувати про можливості та особливості РП «Горизонт Європа»: відбувся вебінар в УКРНОІВІ

29 лютого фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» Національного фонду досліджень України виступили на вебінарі «Можливості для українських учасників та особливості створення консорціуму у Рамковій програмі «Горизонт Європа». Слухачі заходу дізналися про аспекти участі в конкурсах у межах програмного компонента «Дослідницькі інфраструктури» І напряму «Передова наука».

Вебінар відбувся на базі Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій у межах проєкту «Talking about my idea». До заходу долучилися понад 110 слухачів – зацікавлених осіб, потенційних учасників міжнародних конкурсів та програм для дослідників та інноваторів.

Ігор Таранов, кандидат економічних наук, доцент, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» розповів про можливості Рамкової програми «Горизонт Європа» для вітчизняних дослідників та інноваторів. Крім того, він детально зупинився на відкритих конкурсах у межах програмного компонента «Дослідницькі інфраструктури» та звернув увагу на окремі конкурси, термін подання заявок на які закінчується 12 березня.

Юлія Ремінська, докторка філософії у галузі права, головна спеціалістка «Офісу Горизонт Європа в Україні» представила особливості формування консорціумів у Програмі. Так, фахівчиня виокремила основні юридичні та фінансові аспекти. Зокрема, в її презентації йшлося про Угоду про створення консорціуму як інструмент злагодженої та гармонійної співпраці між учасниками проєкту.

Доповіді спікерів викликали неабияке зацікавлення серед слухачів, які ставили багато запитань та отримали вичерпні фахові відповіді.