«Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує налагоджувати співпрацю з програмними комітетами Рамкової програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує налагоджувати співпрацю з програмними комітетами Рамкової програми «Горизонт Європа»

22 лютого команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» провела низку робочих онлайн-зустрічей із представниками до програмних комітетів, відповідальних за моніторинг виконання Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа»: «Клімат, енергетика та мобільність», «Євратом – розщеплення (поділ)» та «Євратом – термоядерний синтез».

Мета заходів – налагодження ефективної комунікації з усіма сторонами для ефективної подальшої співпраці в рамках програмного комітету, надання необхідної допомоги та консультування представників під час підготовки їхньої роботи.

Учасники ставили багато важливих питань, які виникають у процесі їхньої діяльності, та поділилися власним баченням їх вирішення. Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» підкреслив, що будуть вивчені різні підходи до роботи програмних комітетів. Він наголосив на необхідності вибудувати спільний план дій, адже всі учасники повинні займати єдину позицію під час представлення інтересів України у Програмі на міжнародній арені.

Крім того, сторони погодилися на важливості якнайшвидшого створення в Україні мережі Національних контактних пунктів у рамках Програми «Горизонт Європа».

Зустрічі такого формату фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» проведуть з представниками всіх програмних комітетів.