«Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує розширювати межі співпраці: зустріч із представниками ДПУ

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує розширювати межі співпраці: зустріч із представниками ДПУ

9 квітня представники Державного податкового університету (м. Ірпінь) із робочим візитом завітали до «Офісу Горизонт Європа в Україні». Виконувач обов’язків ректора ДПУ Дмитро Серебрянський та проректорка з наукової роботи університету Олександра Смірнова провели розмову з фахівцями Офісу щодо можливості участі в Рамковій програмі «Горизонт Європа».

Керівництво університету вбачає у Програмі «Горизонт Європа» значні можливості для своїх працівників. Так, дослідницька інфраструктура консорціумів, створених у рамках Програми, є важливим ключовим елементом не лише в отриманні додаткового позабюджетного фінансування на потреби університетських дослідників та інноваторів, а й загалом для розвитку вітчизняного дослідницького простору. Представники ДПУ висловили бажання отримати більш детальні відомості про Програму «Горизонт Європа», насамперед про окремі конкурси, дотичні до їхнього напряму діяльності. 

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» розповів про діяльність Офісу, головним завданням якого є надання інформаційно-консультаційної підтримки щодо реалізації Програми й участі в ній українських дослідників та інноваторів. Крім того, гостям були представлені можливості, які Програма може надати для розвитку інноваційного середовища.

Насамкінець гості запросили команду Офісу відвідати університет та провести на його базі захід з метою інформування всіх зацікавлених в участі у Програмі. У підсумку було домовлено використати його як інформаційний майданчик для привернення уваги до необхідності відновлення наукової та дослідницької інфраструктури в Україні і, як наслідок, залучення донорської допомоги.

 

Довідково.

Державний податковий університет – заклад вищої освіти в м. Ірпінь Київської області, базовий навчальний заклад Державної податкової служби України. У ЗВО здійснюється профільна підготовка фахівців: податківців, митників, економістів, юристів, бухгалтерів, аудиторів, аналітиків, менеджерів, фахівців з IT, журналістів, психологів, реабілітологів та інш. за першим (бакалаврськими) і другим (магістерськими) рівнями вищої освіти відповідно до вимог сучасного ринку праці. В університеті навчаються близько 5000 студентів (на денній формі – понад 3000 здобувачів вищої освіти; на заочній формі –  близько 2000 здобувачів вищої освіти). До початку повномасштабної війни в Україні в університеті була створена потужна матеріально-технічна база, яка включала сучасні навчальні корпуси, оснащені сучасними технічними засобами навчання лекційні аудиторії, читальні зали, гуртожитки, спорткомплекс, їдальні, медичний центр, житловий комплекс для працівників та викладачів. Під час активних бойових дій на Київщині заклад значно постраждав, зокрема, один із корпусів був повністю знищений вогнем.