«Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує розширювати співпрацю із закладами вищої освіти

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує розширювати співпрацю із закладами вищої освіти

22 квітня команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» провела робочу зустріч із завідувачкою сектору проєктної діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка Оленою Почаєвець. Під час зустрічі сторони обговорили можливість створення національного контактного пункту Рамкової програми «Горизонт Європа» на базі КНУ ім. Тараса Шевченка за напрямом «Розширення участі та зміцнення Європейського дослідницького простору» та практичні кроки для здійснення цього.

Університет є значно зацікавленим у створенні національного контактного пункту на базі їхнього навчального закладу, тож вони звернулися до Офісу за дієвими порадами. Нагадаємо, що 08 квітня Міністерство освіти і науки України оголосило про проведення конкурсного відбору національних контактних пунктів Рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії (2021–2025).

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов розповів про вже здійснену роботу відділу з часу його відкриття на базі Національного фонду досліджень України, мету його створення та подальші плани, а також познайомив із його фахівцями за сферами діяльності. Крім того, очільник Офісу розповів про особливості роботи національних контактних пунктів попередньої Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» за напрямом «Дії Марії Склодовської-Кюрі».

Олена Почаєвець позитивно відзначила роботу Офісу та активність на всіх його офіційних ресурсах, що значно полегшує пошук актуальних конкурсів та корисної інформації для зацікавлених в участі у Програмі сторін.

Поза тим, неабиякий інтерес у гості викликав майбутній інформаційний захід в Івано-Франківську. Навчально-практичний та інформаційний захід «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”» відбудеться 29-30 квітня. Організаторами події виступають Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу спільно з Національним фондом досліджень України. У перший день учасники дізнаються про грантові можливості від НФДУ, діяльність УКРНОІВІ, ініціативи COST, Програму EUREKA та Рамкову програму «Горизонт Європа». У другий день будуть висвітлені окремі напрями та актуальні конкурси Програми «Горизонт Європа», детально подані практичний екскурс Порталом фінансування та тендерів та окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій.

Більше інформації щодо заходу в м. Івано-Франківськ, а також можливість долучитися до нього міститься за посиланням.