«Офіс Горизонт Європа в Україні» провів другу робочу зустріч із колегами з Молдови

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» провів другу робочу зустріч із колегами з Молдови

15 березня команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» провела робочу зустріч із колегами «Офісу Горизонт Європа в Республіці Молдова». Це вже друга зустріч із молдовськими колегами у налагодженні співпраці в межах участі в Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Цього разу в заході взяли участь усі представники Офісу в Молдові. Також до онлайн-зустрічі долучилася голова Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України Олеся Ващук.

Сторони обговорили низку питань, важливих для ефективної співпраці та поширення інформації про Програму «Горизонт Європа» з метою заохочення потенційних аплікантів з обох країн. Учасники ділилися особливостями роботи Офісів та обмінювалися досвідом і знаннями для покращення діяльності.

Молдовські спеціалісти висловили бажання брати участь у розробленні спільних ідей у підходах до подання заявок в рамках конкурсів Програми на теми, що становлять спільний інтерес для обох країн, зокрема за програмними компонентами MSCA і WIDERA. Також сторони домовилися про спільне проведення наукових заходів із залученням фахівців як з України, так і з Республіки Молдова. Крім того, з метою залучення більшої кількості учасників поширювати результати досліджень на національному, двосторонньому та європейському рівнях.

Зі свого боку спеціалісти українського Офісу поділилися з колегами найбільш ефективними методами заохочення нових учасників до Програми «Горизонт Європа», шляхами популяризації науки серед молодих дослідників, розглянули найефективніші формати навчання, а також інструменти комунікації між усіма учасниками Програми. Адже метою роботи Офісів є збільшення кількості успішно поданих заявок на конкурси в обох країнах.

Нагадаємо, що перша зустріч колег з Офісів в Україні та Республіці Молдова відбулася в січні. Тоді керівники обох Офісів домовилися про подальшу співпрацю, обмін досвідом роботи, а також про проведення спільних інформаційних і навчальних заходів для ширшого інформування громадськості та більшого залучення до Програми науковців та інноваторів.