«Офіс Горизонт Європа в Україні» розпочинає онлайн-консультування учасників Програми «Горизонт Європа»

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» розпочинає онлайн-консультування учасників Програми «Горизонт Європа»

Сьогодні, 28 лютого, працівники «Офісу Горизонт Європа в Україні» провели консультативну зустріч із Юлією Богоявленською, доценткою кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка», керівницею офісу файндрайзингу і координаторкою проєкту «WIDERA» Рамкової програми «Горизонт Європа».

Подія такого формату відбулася вперше. До заходу також долучилися й інші представники університету, дотичні до міжнародної наукової діяльності. Запитувачів цікавила інформація щодо особливостей організації роботи в межах Програми «Горизонт Європа». Зокрема, вони порушили питання, які стосуються фінансового розрахунку діяльності учасників. Крім того, актуальним в умовах сьогодення є можливість перетину кордону чоловіками для участі в заходах у рамках Програми.

Фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» надали вичерпні кваліфіковані відповіді та поради. Сторони домовилися про подальшу співпрацю. Серед іншого, Юлія Богоявленська запросила працівників Офісу провести інформаційний захід щодо можливостей Програми для всіх зацікавлених осіб на базі Житомирської політехніки.

Нагадуємо, що «WIDERA» («Розширення участі та зміцнення європейського дослідницького простору») – четвертий «наскрізний» елемент Програми «Горизонт Європа». Його метою є зменшення існуючої різниці між країнами-лідерами та країнами, які відстають у сфері досліджень і розробок, що дозволить рухатися в ЄС як єдине ціле.