«Офіс Горизонт Європа в Україні» розширює межі співпраці: зустріч команди НФДУ з представниками канадського посольства

Головна Новини Події «Офіс Горизонт Європа в Україні» розширює межі співпраці: зустріч команди НФДУ з представниками канадського посольства

10 червня представники Національного фонду досліджень України на запрошення канадської сторони з робочим візитом відвідали Посольство Канади в Україні. Перший заступник виконавчого директора з питань грантової підтримки НФДУ Андрій Кузнецов, начальник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Ігор Таранов, заступниця начальника відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Наталія Діденко та головна спеціалістка з комунікацій відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ Юлія Кошик спілкувалися щодо участі сторін у межах Програми «Горизонт Європа».

Радниця з питань розвитку бізнесу Посольства Канади в Україні Олеся Шеремок, яка також є відповідальною за певні компоненти наукової та інноваційної співпраці (International Partnerships), цікавилася можливістю налагодження співпраці в рамках Програми «Горизонт Європа» між Україною і Канадою. Канада лише нещодавно стала учасницею Рамкової програми, зокрема, за І напрямом «Передова наука» та ІІ напрямом «Глобальні виклики та європейська промислова конкурентоспроможність». Тому країна зацікавлена в налагодженні спільної діяльності та пошуку партнерів з українського боку для створення консорціумів у різних проєктах Програми.

Керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» детально розповів про діяльність відділу і його безпосередню роботу з потенційними аплікантами та всіма зацікавленими у Програмі. Адже учасники з України є дуже активними в поданні заявок на участь у Програмі, крім того, Європейська комісія виділила додаткові кошти на підтримку вітчизняних дослідників за програмним компонентом «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA4Ukraine). Ігор Таранов запропонував провести спільний захід фахівців Офісу, відповідальних за І і ІІ напрями, із канадською стороною та сприяти пошуку потенційних партнерів від обох країн.

Сторони домовилися про подальшу зустріч із детальним розглядом конкретних конкурсів, у яких зможуть брати участь представники обох країн, з можливістю обговорити створення консорціумів серед зацікавлених у різних проєктах Програми закладів вищої освіти, наукових установ та бізнесу України та Канади.