Робоча зустріч із представниками Гендиректорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Єврокомісії

Головна Новини Події Робоча зустріч із представниками Гендиректорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Єврокомісії

«Офіс Горизонт Європа в Україні» посилює співпрацю з ЄК для розширення можливостей українських дослідників та інноваторів у Програмі «Горизонт Європа».

14 лютого команда «Офісу Горизонт Європа в Україні» провела робочу зустріч із представниками Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Європейської комісії (DG for Education, Youth, Sport and Culture, European Commission). Сторони обговорили актуальні питання та можливості участі українських науковців у конкурсах в межах Рамкової програми «Горизонт Європа», зокрема, за напрямом «Дії Марії Склодовської-Кюрі», й інші важливі питання стосовно подальшої співпраці.

Генеральний директорат з питань освіти, молоді, спорту та культури Європейської комісії представляли експерт із питань координації міжнародного напряму та співробітництва в рамках «Дій Марії Склодовської-Кюрі» Тьєрі Девар і експертка з нормативно-правових питань «Дій Марії Склодовської-Кюрі» Марія Федотовайте. Вони висловили щиру підтримку нашій країні та громадянам, серед яких учені, що перебувають під постійними атаками та зазнають катастрофічних втрат і збитків унаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну. Також експерти підкреслили важливість плідної співпраці з «Офісом Горизонт Європа в Україні» для сприяння розширенню участі українських вчених у Програмі «Горизонт Європа», посилення інтеграції дослідників та інноваторів до європейського дослідницького простору.

Зі свого боку Ігор Таранов, кандидат економічних наук, доцент, керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні», представив міжнародним партнерам фахівців Офісу за їхніми сферами повноважень, розповів про роботу Офісу з моменту його офіційного відкриття на базі Національного фонду досліджень України, яке відбулося в грудні 2023 року, поділився майбутніми планами та очікуваннями, зокрема щодо номінування Національних контактних пунктів у межах функціонування Програми.

Крім того, представники Офісу, зокрема головна спеціалістка Юлія Ремінська, яка є відповідальною за напрям «Дії Марії Склодовської-Кюрі», порушили багато важливих питань щодо особливостей участі українських науковців та інноваторів у конкурсах за цим напрямом. Сторони жваво обговорювали всі нагальні питання, а також шляхи співпраці в подальшому. Керівник Офісу запросив представників Генерального директорату взяти участь в інформаційному заході, який організовує Офіс для всіх зацікавлених сторін у березні.