Онлайн-зустріч з польськими та португальськими вченими

Головна Новини Події Онлайн-зустріч з польськими та португальськими вченими

«Офіс Горизонт Європа в Україні» продовжує розширювати партнерські мережі.
16 лютого 2024 року фахівці «Офісу Горизонт Європа в Україні» взяли участь в онлайн-зустрічі з представниками Інституту біоорганічної хімії Польської академії наук (Instytut Chemii Bioorganicznej PAN), Інституту біології медичних систем Університету NOVA м. Лісабон (Institute for Medical Systems Biology Universidade NOVA de Lisboa). До заходу також долучилися колеги з Одеського національного економічного університету та Одеського національного медичного університету.

Польські науковці прагнуть створити провідний міжнародний центр досліджень та інновацій в галузі прецизійної та системної медицини. З цією метою вони шукають партнерів серед українських науковців та інноваторів, які б приєдналася до їхнього консорціуму та зробили свій внесок у їхню ініціативу в межах конкурсу Excellence Hubs Рамкової програми «Горизонт Європа» (HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-07).

Участь у консорціумі відкриє для українських учасників багато можливостей, адже вони матимуть змогу отримають доступ до найсучасніших досліджень та інновацій в рамках консорціуму. Також участь у проєкті сприятиме налагодженню зв’язків та співпраці з відомими міжнародними партнерами з академічних кіл, промисловості та урядових установ. Крім того, проєкт запропонує його учасникам програми з розбудови потенціалу та навчання, спрямовані на виховання нового покоління інноваторів та покращення навичок управління інноваціями.

Об’єднавши зусилля, учасники консорціуму матимуть змогу не лише долучитися до спільних дослідницьких та інноваційних проєктів, а й зробити свій внесок у розвиток транскордонної мережі послуг та програм підтримки інновацій та спін-офф/стартап-підприємств.

Зі свого боку керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» Ігор Таранов розповів про роботу Офісу та представив його фахівців, а також наголосив, що Офіс є відкритим до запитів міжнародних партнерів та надасть усю можливу інформацію про потенційних учасників від українських університетів.