Перші кроки у роботі в Програмі «Горизонт Європа»: від старту до успіху – «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ розпочинає навчання для мережі НКП

Головна Новини Події Перші кроки у роботі в Програмі «Горизонт Європа»: від старту до успіху – «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ розпочинає навчання для мережі НКП

«Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ оголошує про проведення низки навчальних заходів для представників мережі національних контактних пунктів Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» (далі – НКП).

Так, 15 жовтня 2024 року відбудеться перший вебінар, присвячений питанням загального ознайомлення з роботою НКП, узагальнення досвіду НКП в Програмі «Горизонт 2020» з акцентом на Програму «Горизонт Європа» та роботі з інструментом Європейського Союзу – порталом фінансування і тендерів (EU Funding and Tenders Portal).

Під час навчального заходу представники НКП отримають краще розуміння ролі та функцій НКП, порядку роботи й особливостей функціонування української системи НКП у рамках РП «Горизонт 2020», де також буде проведно паралель і закцентовано на Програмі «Горизонт Європа». Крім того, буде розглянуто питання правильності користування порталом та його можливостями, зокрема, як здійснювати підбір конкурсів, шукати партнерів, можливості для науковців, на яких вплинула війна, тощо.

Онлайн-подія відбудеться 15 жовтня з 15:00 до 17:00 за київським часом на платформі Webex. Лінк для приєднання: https://heoinua.webex.com/heoinua/j.php?MTID=m207e17c0b73719454dfa2fa924c3d38d

Проєкт програми:

15:00-15:10 – відкриття вебінару та вітальні слова:

  • Ольга Полоцька, кандидатка філологічних наук, доцентка, виконавча директорка Національного фонду досліджень України;

15:10- 16:30 – робоча частина:

  • Загальне ознайомлення з роботою НКП, узагальнення досвіду в Програмі «Горизонт 2020» з акцентом на Програму «Горизонт Європа»: Таїсія Симочко, головна спеціалістка відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ.
  • Історії успіху в Програмі «Горизонт Європа» – Проект HEOinUA–101132682: Ігор Таранов, кандидат економічних наук, доцент, начальник відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ.
  • Майстер-клас порталом Funding and Tenders: Наталія Діденко, кандидатка сільськогосподарських наук, старша дослідниця, заступниця начальника відділу «Офіс Горизонт Європа в Україні» НФДУ.

16:30-17:00 – сесія питань-відповідей. Підбиття підсумків.

Звертаємо увагу, що захід є доступним для всіх представників НКП без попередньої реєстрації!